PMP împotriva accizei - 300.000 de semnături depuse la „biroul lui Ponta”

Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP
Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară a depus la Guvern peste 300.000 de semnături împotriva accizei la combustibil care va intra în vigoare la 1 aprilie. Semnăturile au fost depuse la sediul Guvernului de mai mulţi membri PMP, printre care preşedintele partidului Eugen Tomac, europarlamentarul Cristian Preda, fostul ministru de Externe Teodor Baconshi şi fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu.

„Partidul Mişcarea Populară a transmis Guvernului, astăzi, mesajul celor peste 300.000 de români care sunt împotriva scumpirii carburanţilor, prin introducerea accizei de la 1 aprilie. Dacă nu va renunţa la această taxă, sunt convins că milioane de români vor cere celui mai mincinos Guvern şi premierului acestuia, Victor Viorel Ponta, să plece”, a declarat Eugen Tomac.

Pe de cealaltă parte, Cristian Preda scria pe blogul personal: „Peste 300 de mii de cetăţeni mobilizaţi de PMP spun: Ponta, opreşte-te! Azi, merg la sediul guvernului, împreună cu colegii din Mişcarea Populară, pentru a depune la biroul lui Ponta peste 300 de mii de semnături strânse de la cetăţenii români care nu vor că, începând de mâine, preţul benzinei şi al motorinei să crească în mod artificial cu 42 de bani pe litru. PMP consideră că, dacă dottore nu dă înapoi şi-i transformă astfel pe cetăţenii români în donatori pentru campania PSD, se impune urgent o moţiune de cenzură! Premierul trebuie adus în faţa Parlamentului, pentru a fi oprit să transforme bugetul în rezervor pentru maşina electorală în care au urcat Daciana & co”.

„Vom plăti în plus nu doar pentru litrul de benzină, dar şi pentru alimente pentru că introducerea accizei va conduce la scumpiri.(...) Victor Ponta vrea bani pentru campanie pentru europarlamentare a PSD", a precizat Preda, înainte de a depune semnăturile la sediu Guvernului.

Teodor Baconschi anunţa şi el depunerea semnăturilor, amintind că printre el se află şi semnătura preşedintelui Traian Băsescu.

„Această taxa suplimentară va scumpi nu doar transportul, ci şi produsele la raft (începând cu legumele şi fructele, care nu pot fi conservate pe stoc). Fiecare dintre noi va scoate din buzunar, numai în acest an, 4 milioane de lei vechi, care vor alimenta puşculiţa de campanie a baronilor PSD. E încă un abuz, după atâtea altele făcute de USL-USD, de la taxa pe stâlp, până la salariile ASF sau scumpirea tarifului la energie, tot la 1 aprilie. Jos guvernul Ponta 3”, a subliniat Baconschi.

Premierul Victor Ponta a explicat în mod clar că acciza de 7 eurocenţi la carburanţi se va aplica după cum a fost stabilit, respectiv la 1 aprilie.
„Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu şi cu domnul Şova, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală”, a declarat recent premierul.
Premierul a anunţat duminică măsura ilgală de a le înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza pe carburant ce va fi introdusă din 1 aprilie. Banii vor fi rambursaţi, trimestrial, pe baza facturii de achiziţionare a carburantului", a declarat premierul.
"Asta cu acciza returnată transportatorilor este exact la fel ca si "electorata". O păcăleală electorală discriminatorie şi greu de aplicat. (...) Aş vrea să ştiu de ce un transportator de mărfuri e mai îndreptăţit decât un agricultor sau un constructor (şi ei folosesc motorină în cantităţi mari) să primească 4 cenţi înapoi", scria duminică Lăzăroiu pe contul său de Facebook.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne