UPDATE - Neamţu: Boc să dea o explicaţie pentru consilierii săi angajaţi ilegal la Romatsa

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Emil Boc a comentat luni scandalul din jurul consilierilor săi angajaţi în mod ilegal la Romatsa. Fostul premier a susţinut că, din câte ştie el, aceştia au fost angajaţi conform procedurilor legale, lucrând la servicii administrative.

„Din câte ştiu, au fost angajaţi potrivit procedurilor legale, salariile bănuiesc că sunt salariile pe care le au toţi cei de la Romatsa, ştiu că era o structură autofinanţată, cu regim, din câte cred eu, special. Cât timp am lucrat cu ei şi-au făcut datoria, din câte ştiu nu lucrează şi nu au avut nicio tangenţă cu securitatea zborurilor sau cu aşa ceva, lucrând la serviciile suport, ceva servicii administrative, atât pot să vă spun”, a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă a intervenit în vreun fel pentru aceştia, Emil Boc a replicat: „Nici într-un caz”.

„Au fost consilieri la cabinetul primului ministru, la serviciul protocol şi servicii administrative. Probabil că au lucrat înainte ca să se poată întreţine, sunt oameni care au crescut de jos, nu sunt oameni care să vină de prin cabinete, au crescut ca toţi oamenii care au făcut o facultate şi au muncit. Eu nu sunt expert în angajări, din câte ştiu sunt conform procedurilor legale, lucrând la serviciile conexe, suport administrativ, mai mult întrebaţi-i pe cei de resort”, a adăugat acesta.

***

Preşedintele Noua Republică, Mihai Neamţu a declarat duminică că fiecare zi în care fostul premier Emil Boc nu vine cu o explicaţie plauzibilă pentru angajarea celor doi consilieri ai săi în mod ilegal la Romatsa este o zi care confirmă acuzaţiile Corpului de Control al Guvernului Ponta.

Doi consilieri ai fostului premier Emil Boc au fost angajaţi ilegal la Romatsa în 2011, unul dintre aceştia fiind şoferul fostului prim-ministru, potrivit unui raport al Guvernului, care a fost dat publicităţii sâmbătă. Corpul de Control al premierului a început să facă o serie de cercetări după tragicul accident aviatic din Munţii Apuseni. Astfel, s-a descoperit că Darius Pintilie şi Marius Buzea au fost angajaţi ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian, primind avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi era necesar să aprobe şi directorul regiei.

„Emil Boc este dator să ne spună clar cum a fost posibil ca doi dintre consilierii săi - un fost şofer şi un fotograf - să fie angajaţi la Romatsa, în 2011, cu salarii de circa 11.000 de lei pe lună. Timp în care, potrivit afirmaţiilor din raportul Corpului de Control, cei doi lucrau şi la Guvern. Poate că Boc are o explicaţie plauzibilă. Poate că guvernul Ponta minte. Poate...”, a declarat Mihai Neamţu.

Acesta susţine că lipsa de reacţie a lui Emil Boc pe acest subiect reprezintă o confirmare a acuzaţiilor Guvernului Ponta.

„Fiecare zi în care Boc tace este însă o confirmare a acuzaţiilor. Până la urmă, nu sunt aşa de surprins, a devenit un obicei ca în Mişcarea Populară să se adune personajele gri ale guvernării din perioada 2009-2012: Marin Anton, Gheorghe Ştefan zis Pinalti şi, în fruntea piramidei, însăşi doamna...”, a adăugat Neamţu.