Pocora: Lăcomia de a acapara întreaga putere a transformat din nou PSD într-un partid-stat

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a denunţat joi campania de denigrare zilnică desfăşurată de PSD împotriva liberalilor care sunt văzuţi ca o piedică în calea „acaparării puterii totale de către social-democraţi”.

„PSD‬ îşi continuă campania de denigrare zilnică a ‪PNL‬ iar atacurile furibunde şi repetate la adresa liberalilor şi a preşedintelui Antonescu ne arată că suntem văzuţi de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social-democraţi. Cu abnegaţie faţă de partid şi dorind să bifeze obsesia numită „toate tunurile pe liberali”, purtătorul de cuvânt al PSD s-a lansat iarăşi în acuze extrem de dure la adresa PNL având ca suport o mare confuzie, voită sau nu”, a precizat Pocora.

Aceasta a făcut referire la comunicatul de presă remis de purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan care susţinea că liberalii vor, acum din opoziţie, reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit încă din luna mai, în loc de luna iulie, şi asta din considerente de campanie electorală.

„Este, fireşte, o nouă minciună edificatoare pentru politica marca PSD-Ponta. Urmând probabil strategia PSD în raport cu PNL, dl.Ivan foloseşte voit acest neadevăr pentru a se lansa în atacuri grosolane la adresa preşedintelui PNL. Dacă ar fi citit sau ascultat discursul de luni din Parlament al reprezentantului PNL, Eugen Nicolaescu, dl.Cătălin Ivan ar fi remarcat cu uşurinţă că acesta a precizat de 3( trei) ori termenul de 1 iulie de intrare în vigoare a măsurilor cerute de către liberali”, a precizat Pocora.

La finalul intervenţiei sale, Nicolaescu declarase: „Dacă vreţi cu adevărat locuri de muncă şi investiţii în România, aveţi ocazia acum, în această dezbatere, să vă angajaţi în faţa Parlamentului că veţi aproba cele două măsuri până la 1 mai, astfel încât să fie aplicate şi să producă efecte în economie începând cu 1 iulie”.

„Ori domnul Ivan nu mai percepe corect declaraţiile PNL din cauza ochelarilor pesedişti primiţi de la partid, ori ştie prea bine care e adevărul şi îl trunchiază după cum vrea PSD să aranjeze realitatea. Este evident că PNL a rămas la data de 1 iulie ca introducere a reducerii CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit. Nu ne-am răzgândit cu nimic, am cerut doar adoptarea măsurilor până la 1 mai ca expresie a voinţei politice şi factor de predictibilitate necesar mediului de afaceri. Minciuna PSD are picioare tot mai scurte”, a subliniat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Pocora susţine că este păcat că un om tânăr ca Ivan ia „chipul partidului” din care face parte şi foloseşte lucruri neadevărate sau scoase din context ca pretext pentru a propaga un nou „atac mincinos” la adresa PNL.

„Nu cred că asta aşteaptă oamenii de la un partid de guvernământ, iar rezultatele apropiatelor alegeri vor arăta că PSD şi-a ales din nou greşit strategia”, a adăugat aceasta.

Dar nu numai declaraţiile lui Cătălin Ivan au deranjat PNL-ul, ci şi cele ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Atacul suburban, repetat, al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la adresa preşedintelui ‪PNL‬ este în linie cu noua strategie de imagine a ‪‎PSD‬: Victor ‪‎Ponta‬ joacă rolul liderului prietenos şi politicos cu liberalii iar ceilalţi membri de la vârful PSD au „undă verde” să lovească public, fiecare cât şi cum poate, în PNL. Din păcate pentru imaginea Parlamentului, dl.Zgonea a înţeles ordinul PSD în felul său şi atacă folosind un limbaj nepotrivit poziţiei sale, fără a se gândi că acum nu este doar un lider de partid, ci, prin jocul istoriei, ocupă fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Vreau să subliniez că, prin jignirile şi atacurile la persoană folosite tot mai des în spaţiul public, Valeriu Zgonea compromite a treia funcţie în stat şi periclitează eforturile de îmbunătăţire a imaginii Parlamentului”, a declarat Cristina Pocora.

Pocora susţine că PSD arată, prin ieşirile domnului Zgonea, că nu este preocupat de problemele reale ale oamenilor şi de o bună guvernare ci doar de răzbunări ieftine şi atacuri la persoană la adresa conducerii PNL.

„Lăcomia de a acapara întreaga putere odată ajuns la guvernare a transformat din nou PSD într-un partid-stat. Iar unul dintre atributele partidului-stat este aroganţa maximă, manifestată, iată, şi de către Valeriu Zgonea, al cărui limbaj dăunează grav, vorba lui, imaginii şi aşa compromise a Parlamentului României”, a concluzionat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne