Stolojan: PDL ar putea colabora cu PNL. Antonescu ar ieşi de pe scena politică

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 23 Febroarie 2013. În imagine, Teodor Stolojan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 23 Febroarie 2013. În imagine, Teodor Stolojan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Theodor Stolojan a afirmat, vineri, că este posibil să coopereze cu PNL în cazul în care Crin Antonescu nu va mai fi liderul partidului, considerând că acesta nu va mai fi în centrul scenei politice după alegerile europene din 25 mai.

În ceea ce priveşte unificarea dreptei, Stolojan a precizat că poziţia PDL este "foarte limpede", că merge pe linia negocierilor, după alegerile europene, "cu toate partidele care se consideră de centru-dreapta, de dreapta exact în vederea ajungerii la un candidat unic pe partea dreaptă pentru preşedinţie".

Referitor la candidatura lui Cătălin Predoiu, Stojolan a afirmat că, "deocamdată, faţă de ceea ce s-a anunţat pe partea dreaptă, este candidatul cu şansele cele mai mari pentru a deveni preşedintele României".

Theodor Stolojan consideră că în perioada în care a fost ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu a făcut "lucruri extrem de importante pentru România", un exemplu în acest sens fiind pregătirea şi modernizarea Codului Penal, a Codului Civil şi a celor de procedură.

În ce priveşte o alianţă a PDL cu PNL, Stolojan a apreciat că este "complicat" având în vedere participarea lui Antonescu la o serie de acţiuni nedemocratice, cum ar fi cele din iunie 2012 - din care cauză s-a ratat aderarea la Schengen -, precum şi tentativa de a crea o superimunitate în decembrie 2013.

"Cu dânsul este complicat (realizarea unei alianţe - n.r.), dar nu va mai fi pentru ca PNL, din păcate, este pe o pantă descendentă, nu ascendentă, şi dânsul a declarat public că dacă PNL nu va obţine undeva în jur de 20% el va demisiona. Noi credem că acest lucru se va întâmpla", a adăugat Theodor Stolojan.

Europarlamentarul a mai subliniat faptul că PNL este un partid "cu multe pete dalmaţiene de dat jos", referindu-se la vicepreşedinţii PNL care au fost condamnaţi la închisoare sau la închisoare cu suspendare, sau sunt în diferite anchete penale în derulare.

Ca fost membru al Partidului Liberal, Stolojan i-a acuzat atât pe Crin Antonescu cât şi pe fostul lider Călin Popescu Tăriceanu că au distrus încrederea în partid, pe care foarte mulţi oameni din formaţiunea liberală o merită. "Nici ăla care a plecat nu-i mai breaz, Tăriceanu. Ăla este autorul moral al dezastrului economic al României, al dezechilibrelor majore pe care le-a tolerat în perioada 2007-2008", a punctat Stolojan.

Europarlamentarul a afirmat că va colabora cu oricine va conduce PNL, în afară de Antonescu, care de altfel nu va mai fi în centrul scenei politice: "Categoric. Dânsul va dispărea, cred, din viaţa politică".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne