Ponta o pune la punct pe Firea: "Îi fac recomandarea legală să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni"

Intrat cu arme şi bagaje alături de Grindeanu în războiul cu Dragnea, Ponta trimite săgeţi dure către Firea, una dintre cele mai puternice portavoci ale liderului PSD.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu)

În jur de 30 de copaci au fost rupţi sâmbătă de furtună, avariind mai multe maşini. Ce a găsit de cuviinţă să facă Primarul General al Capitalei? A postat pe Facebook imagini cu floricele vesel colorate, însoţite de mesajul "După furtună, apare întotdeauna soarele."

În acest context, Ponta foloseşte ocazia pentru a îi cere acesteia să-şi facă datoria de primar şi să lase propagandă politică.

"Îi fac recomandarea legală Doamnei Primar General Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de cetăţenii Bucureştiului conform fişei postului!", scrie Ponta, pe Facebook.

Mai mult, Ponta o pune pe Firea în antiteză cu Carmen Dan care, spune el, şi-ar fi făcut datoria.

"În calitate de Secretar General al Guvernului am apreciat faptul că (indiferent de politică) Ministrul de Interne Carmen Dan, Secretarul de Stat Raed Arafat şi conducerea ISU se află la birou şi îşi îndeplinesc atribuţiile legale privind situaţiile de urgenţă!", susţine Ponta.

Replica Gabrielei Firea

Gabriela Firea nu a întârziat să îi dea replica lui Ponta, unde în altă parte decât la România TV. În opinia primăriţei, pentru afirmaţiile sale de pe Facebook, Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu.

"Eu ştiam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puţin aşa se consideră domnia să, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcţionar public din ţară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să îşi îndeplinească doar atribuţiile din fişa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcţionarului public. Deci, practic, pentru declaraţiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria şi de pe Facebook, pentru că aşa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu", a susţinut Gabriela Firea.

"Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din Bucureşti putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înţeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seamă faptului că, poate, este prea tensionat", a transmis Firea, potrivit news.ro, preluat de Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne