Grindeanu, misterios: La moţiunea de cenzură lucrurile se vor desfăşura de-a dreptul incredibil

Mai sunt câteva zile până când se va decide, în Parlament, soarta Guvernului Grindeanu. Aflat în război deschis cu şeful PSD Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu susţine că la moţiunea de cenzură "lucrurile se vor desfăşura într-un mod de-a dreptul incredibil."
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu aşteaptă ca PSD să depună, la ordinul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD, o premieră în istoria partidului.

"Aş cere să se respecte toate regulile legate de vot în Parlament, votul trebuie să fie secret. Veţi vedea miercuri, sau când va fi moţiunea de cenzură, cum lucrurile se vor desfăşura într-un mod de-a dreptul incredibil. Dar, deocamdată vreau să văd cum PSD depune moţiune contra Guvernului Partidului Social Democrat. Asta cred că intră în istorie. În acest loc am ajuns datorită managementului domnului Liviu Dragnea", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Şeful Executivului susţine că se bucură deja de susţinerea mai multor organizaţii PSD din ţară.

"Toate discuţiile pe care o să le am vor fi făcute în mod transparent. Nu mă ascund, să-mi fie frică, să fac lucruri pe la spate, să fac lucruri care nu sunt normale într-o democraţie şi într-un stat membru al UE. Aşa că, dacă m-aş fi întâlnit, aţi fi ştiut", a explicat Grindeanu.

În acelaşi timp, premierul a solicitat şi organizarea unui Congres PSD pentru că trebuie rezolvate problemele care au apărut în ultimul an în partid. Mai exact, Liviu Dragnea conduce PSD într-un mod nedemocratic, "din două în două luni", prin Comitete Executive Naţionale.

"Am o istorie de 21 de ani în PSD şi se vor adăuga mulţi alţii, dar eu nu am întâlnit până acum, spre exemplu, ca de un an de zile să nu se mai organizeze vreun Birou Permanent Naţional al PSD. S-au organizat CEx-uri, în general, pentru sancţiuni. Mai mult decât atât, parcă era normal să vedem în ultimul CEx o analiză a rezultatelor alegerilor parţiale din 11 iunie, din ţară. Nu s-a făcut analiza aceasta, s-a băgat sub preş rezultatul. Eu vorbesc despre lucruri de fond", a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă a avut întâlniri cu fostul preşedinte Traian Băsescu în ultima perioadă, primul ministru a replicat: "Eu, nu. Dar, încă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea să da. Îi leagă o istorie comună".