Ponta se dezice de şefa CNA Laura Georgescu, acuzată de corupţie

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta se dezice de preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu, aflată în plin scandal de corupţie, ca urmare a unor înregistrări apărute în presă. Premierul a declarat miercuri la Palatul Parlamentului, că Laura Georgescu nu a fost, de fapt, propusă în funcţie de PSD, iar în cazul în care se va face un proiect de lege prin care membrii CNA să poată fi revocaţi, PSD îl va susţine.

Potrivit activenews.ro, Laura Georgescu este absolventă de matematică trecută la producţia de televiziune şi reorientată apoi către administraţie în guvernul Adrian Năstase, ca subalternă a actualului premier Victor Ponta. Aceasta a fost numită în CNA la propunerea guvernului Victor Ponta, în decembrie 2012.

Întrebat dacă PSD o mai susţine pe preşedinta CNA după tot acest scandal, premierul a replicat: "Asta este o întrebare incorectă. După cum ştiţi foarte bine, doamna Georgescu nu a fost propusă de PSD şi după cum ştiţi membrii CNA nu pot fi revocaţi. Am văzut o iniţiativă, domnul Ştirbu a anunţat că va face o iniţiativă parlamentară prin care să poată fi revocaţi membrii CNA; dacă o face domnul Ştirbu, de la PNL—PDL, noi o votăm".

Pe de altă parte, Victor Ponta a negat că ar fi avut o discuţie cu Georgescu miercuri dimineaţă, aşa cum s-a vehiculat la Comisia de Cultură din cadrul Camerei Deputaţilor, unde a fost audiată preşedinta CNA. "Azi de dimineaţă? Eram la Vodafone, puteţi să verificaţi", a explicat acesta.

Deputatul PPDD Liliana Mincă a anunţat în cursul zilei că partidul său va formula o plângere penală pe numele Laurei Georgescu, pe care o acuză de corupţie, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă.

Liliana Mincă a făcut acest anunţ în cadrul audierilor din Comisia de Cultură, unde a fost chemată şefa CNA. Reprezentantul PPDD a scos în evidenţă faptul că Laura Georgescu a favorizat anumite posturi de televiziune şi a cerut mită în schimbul acestor favoruri. Deşi i s-a cerut demisia din mai multe părţi, şefa CNA a refuzat acest lucru şi şi-a susţinut nevinovăţia.

Şefa CNA a precizat că respinge înregistrările apărute în presă, despre care susţine că sunt montate. „Cine a făcut acest lucru să dea integral discuţia, interlocutorul şi contextul. Nu am susţinut niciodată ceea ce mi-aţi spus, dar o să răspund după ce avem înregistrarea totală. Nu există înregistrări complete, corecte cu asemenea cazuistică. Ele par absolut ilogice. Vă rog să mă creditaţi până la exprimarea instituţiilor abilitate în acest sens”, a declarat Laura Georgescu, la Parlament.

Într-o înregistrarea apărută pe Realitatea TV, şefa CNA vorbeşte despre faptul că îi "acoperă" pe "boul de Ghiţă şi pe România TV", de pe urma cărora doreşte să profite.

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării.

De altfel, membrul CNA Narcisa Iorga a acuzat-o pe Laura Georgescu de nenumărate ori că apără constant Antenele lui Dan Voiculescu şi România TV, televiziunea "de casă" a premierului, discriminând tot ce nu este aservit, în timp ce preşedintele Traian Băsescu susţinea că "niciodată CNA nu a fost atât de aservit politic cum este acum", adăugând că a devenit o "cangrenă în rândul instituţiilor statului".