Ponta: Se face o nedreptate. Voi depune amendamente la Legea salarizării

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta intenţionează să depună, în perioada următoare, o serie de amendamente la mult aşteptata Lege a salarizării unitare.

"Deocamdată lucrez la nişte amendamente la Legea salarizării, care chiar cred că sunt importante, şi pe care o să le depun. De exemplu, se face în Legea salarizării o nedreptate şi o greşeală, după părerea mea, privind salarizarea consilierilor de integrare europeană. Şi, împreună cu domnul Teodorovici, care a fost un foarte bun ministru al Fondurilor Europene şi care chiar m-a ajutat atunci, şi împreună cu domnul Daniel Constantin, care a şi lucrat cu fonduri europene, a fost şi el consilier acum 10-12 ani, o să facem un amendament ca să rămână la salarizarea de acum, că ei pierdeau nişte bani şi nu era deşteaptă treaba", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat dacă amendamentul respectiv beneficiază de susţinere în PSD, fostul premier a replicat că este "un detaliu", şi nu o chestiune politică.

"E vorba de câţiva oameni, nu foarte mulţi, nu are nici mare impact bugetar. Cred că atunci când faci o lege atât de complicată, îţi scapă foarte multe detalii şi întâmplător aici au ajuns la noi cei în cauză şi chiar au dreptate. O să susţin un alt amendament — eu sunt cel care am dat ordonanţa pentru personalul neclerical, să aibă salariul la nivelul salariului minim pe economie. Acum, Legea salarizării le taie banii. Nu e vorba de mulţi oameni, nu e vorba de o problemă — cade bugetul de la asta — cum să nu susţin eu când eu am dat ordonanţa? Astea sunt chestiuni de detaliu, chestiunile mari care ţin de legea salarizării nu le poate rezolva un parlamentar", a precizat Ponta.

În opinia fostului premier, "se ratează un moment". "Cred că se ratează un moment pe care îl pregătisem atunci când am început cu legea salarizării. E momentul să-i plătim mai bine pe funcţionarii publici şi să le şi cerem. (...) Parlamentul, la o lege atât de tehnică, în mod normal dă un vot politic".