Ponta vrea să sesizeze CCR pentru că Băsescu se implică în campania electorală. Băsescu: E o glumă voiculesciană

Andrei Pricopie
05.05.2014

alte articole

Elena Udrea alături de Traian Băsescu şi familia lui
Elena Udrea alături de Traian Băsescu şi familia lui (Facebook.com)
Andrei Pricopie
05.05.2014

După ce Elena Udrea a postat vineri pe contul său de Facebook o serie de poze în care preşedintele Traian Băsescu stă, la malul mării, alături de „tinerii şi femeile din PMP”, purtând un tricou pe care scrie „vote for PMP”, premierul Victor Ponta nu a pierdut ocazia să-şi taxeze rivalul politic, ameninţând că va sesiza Curtea Constituţională pentru acest lucru. În replică, şeful statului a catalogat discursul drept o „glumă voiculesciană”, aluzie la Dan Voiculescu care a cerut de nenumărate ori sancţionarea sau suspendarea sa.

Preşedintele Traian Băsescu a apărut în poze la malul mării, îmbrăcat în pantaloni albi, pantofi sport şi un tricou alb cu sigla PMP şi cu inscripţia "Vote for PMP". Acesta a fost însoţit şi de soţia sa, Maria Băsescu, care purta, la rândul ei, un tricou cu sigla PMP şi inscripţia "Made me do it", precum şi de alţi lideri şi candidaţi ai formaţiunii care purtau toţi tricourile albe cu sigla PMP. Elena Udrea purta şi ea un tricou alb cu sigla PMP şi inscripţia "I'm popular", iar tricoul lui Cristian Preda era imprimat cu o poză cu mere roşii.

Potrivit unor surse din cadrul partidului citate de Realitatea, mai mulţi lideri ai PMP s-au întâlnit vineri cu preşedintele la Neptun, unde au avut o discuţie cu acesta la un local din staţiune, după care au mers pe plajă unde a fost prezentată colecţia de tricouri a PMP şi au făcut o serie de fotografii cu şeful statului.

Victor Ponta a declarat duminică, la România TV, că preşedintele a încălcat din nou Constituţia atunci când a decis să-şi exprime în mod public susţinerea pentru Partidul Mişcarea Populară. În opinia premierului, Traian Băsescu este un recidivist în încălcarea Constituţiei şi, deşi această încălcare este evidentă, judecătorii Curţii Constituţionale sunt cei care vor trebui să stabilească acest lucru. Premierul a adăugat că au mai fost făcute astfel de sesizări la CCR şi că "probabil că o vom face şi de data asta".

Totodată, premierul a subliniat că gestul lui Traian Băsescu de a se poza pe plajă, în pantofi sport, într-o perioadă în care ţara noastră se confruntă cu o serie de probleme evidenţiază faptul că şeful statului are "un intelect spre amurg" şi se află într-o stare avansată de lipsă a responsabilităţii.

Comentând acest subiect, preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Palatul Cotroceni, că este dreptul său să se îmbrace cum vrea şi să voteze cu PMP, subliniind că legea nu îi interzice să voteze.

"Vă spun din nou, păcat că sunt cu steagurile în spate, că aş fi venit tot cu acel tricou. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau. Voi vota Partidul Mişcarea Populară. M-aţi întrebat. Dacă nu m-aţi fi întrebat, nu v-aş fi răspuns. (..) Eu voi vota Partidul Mişcarea Populară", a spus Băsescu.

Întrebat dacă prin aceste afirmaţii nu consideră că încalcă Constituţia, Traian Băsescu a replicat: "Nu, prin Constituţie, nu mi se interzice să votez".

În ceea ce priveşte o posibilă petiţie de suspendare care va fi trimisă la CCR şi o anchetă parlamentară pentru faptul că a purtat tricoul cu sigla PMP, şeful statului a catalogat acest lucru drept o "glumă voiculesciană", pe care probabil o va prelua premierul.

"Sper ca Parlamentul să îmi spună şi cum să mă îmbrac când sunt în zi de sărbătoare, şi, dacă îmi spune cum să mă îmbrac, vedem noi ce facem. Dar viitorul preşedinte va avea viaţă grea, dacă trebuie să îi dea Parlamentul ţinuta, când în trening, când în tricou, cu floricele, fără măr, cu măr, fără măr, cu PMP”, a precizat Traian Băsescu,.

"Şi Corpul de Control, să îl trimită premierul pe plajă, la Neptun, să vadă cum m-am îmbrăcat eu pe plajă, la Neptun, cu tricou cu PMP. Cred că este o glumă voiculesciană, pe care probabil o va prelua primul-ministru Ponta. Ştiu eu dacă o va prelua şi Crin Antonescu, vedem, dar sunt de-ale lui Voiculescu, un turnător condamnat la cinci ani, încă nu definitiv şi nu ştiu dacă va fi definitiv, dar în acest moment avem o certitudine, în primă instanţă a fost condamnat la cinci ani, turnătorul Voiculescu", a declarat preşedintele la postul B1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor