Preda, despre controversata cursă internă PDL pentru preşedinţie

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda i-a adresat marţi, pe blogul personal, al doilea „apel prietenesc” fostului său coleg Gheorghe Falcă, cerându-i acestuia să părăsească cursa internă pentru alegerea prezidenţiabilului din PDL în care este înscris.

Cristian Preda îl sfătuia duminică pe primarul Falcă să nu se lase umilit şi să fie părtaş la minciuna „sectei lui Blaga”, care a pus în funcţiune o „maşinărie” care „nu produce o competiţie, şi cu atât mai puţin democratică” ci un „măcel”, şi să apere „libertatea, cea care izvorăşte din demnitate tot aşa cum credinţa ţâşneşte din suflet”.

„Dragă Ghiţă, nu simţi tancul cum se apropie de tine pentru a te strivi? Predoiu nu e concurentul tău, e şenila de partid”, scria atunci europarlamentarul.

Luni, Preda revine şi îi adresează al doilea apel fostului său coleg.

„Uneori, tăcerea e de aur. Alteori, dimpotrivă, se impune să vorbeşti. Gh. Falcă are datoria de a spune ce e cursa internă din PDL.
A avut curaj să intre într-o bătălie pe care alţii o pregătiseră pentru un singur concurent. Acum, întrucât a înţeles despre ce este vorba, e obligat să părăsească pseudo-competiţia. Nu e o ruşine să ieşi din scenă atunci când decorul s-a prăbuşit. În plus, în sală nu mai sunt spectatori, iar motivul e simplu: cine n-a înghiţit blatul din decembrie 2012 nu poate aprecia farsa sinistră de acum”, scrie Preda.

Europarlamentarul a explicat că „Ghiţă nu e singurul care tace. A amuţit şi Monica Macovei. În faţa spectacolului jalnic oferit de cei cu care până mai ieri se confrunta, Monica a ales tăcerea”.

„E dreptul ei, de bună seamă, să ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandonează lupta în numele unor principii.
Am însă impresia că publicul ar dori să afle ce crede ea despre mimarea competiţiei în partidul din care face parte. Unii dintre susţinătorii săi au ajuns să se întrebe dacă poţi iubi justiţia dispreţuind dreptatea. Fiindcă nedreptate e ceea ce se petrece acum, când e maimuţărită nu doar dreapta, ci şi ideea unei confruntări libere, consistente şi transparente. Fiindcă nedreptate e să prezinţi alegerea de sus în jos a lui Predoiu ca o expresie a unei voinţe liber exprimate de organizaţii.”, a continuat Preda.

Cristian Preda întreabă retoric dacă „crede oare cineva că, pentru Macovei, scorurile staliniste fabricate de la centru şi exprimate în secţii de vot pustii ar acoperi un scrutin corect? Poate că Monica se teme că, dacă spune ceva, riscă să fie confundată cu o susţinătoare a lui Falcă. Dar aici nu e vorba despre simpatie, ci despre adevăr”.

În cursa internă PDL pentru Preşedinţie au mai rămas doar doi candidaţi, respectiv Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, după ce cel de-al treilea candidat, Simona Creţu, a părăsit competiţia. Alegerile interne se desfăşoară pe regiuni, iar până în prezent Gh. Falcă suferă o înfrângere zdrobitoare în faţa lui noului intrat în partid, Cătălin Predoiu.

Europarlamentarul Cristian Preda nu vede cu ochi buni aceasta competiţie. În opinia lui „alegerile interne sunt, altfel spus, nu ale dreptei, nici măcar ale PDL, ci ale susţinătorilor actualului lider PDL”. În plus, Preda consideră că cei care au fost mobilizaţi la vot sunt cei din „aripa Blaga”.

Cristian Preda încheie cu o întrebare: „Blaga are un candidat în cursa pentru Cotroceni. Ce va face însă cealaltă jumătate din PDL?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne