Blaga despre bugetul pe 2014: Un buget fanariot, parşiv, de involuţie

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a făcut un apel, sâmbătă, la Piteşti, către toţi "parlamentarii responsabili să nu voteze proiectul de buget" pentru 2014, care, în opinia lui este un "buget de involuţie, nici măcar de stagnare", "un buget fanariot", "un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei".

"Îi chem pe toţi parlamentarii responsabili să nu voteze acest proiect de buget, care este unul de involuţie economică a României, nici măcar de stagnare. Este un buget de involuţie, este un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei. Creşterile de pensii şi salarii anunţate de Guvern nu vor putea acoperi majorările de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun că indexează cu trei şi ceva la sută şi de fapt din toate analizele făcute de economişti reiese că din buzunarul fiecărui român, anul viitor, se va scoate cel puţin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru că au repornit tăvălugul taxelor şi impozitelor", a declarat Vasile Blaga, citat de Realitatea.

În acelaşi timp, liderul PDL a ţinut să precizeze "în momentul ăsta, PNL nu este altceva decât un altfel de PSD" pentru că liberalii şi-au abandonat principiile de dreapta atunci când au acceptat un proiect de buget fondat pe principii de stânga.

În opinia lui Blaga, liderul PNL Crin Antonescu nu mai are nicio şansă la preşedinţia României şi crede că este posibil ca Ponta din cauză că „îndreaptă ţara spre dezastru” va încerca „să scape” către o astfel de candidatură.

"Antonescu nu cred că mai are vreo şansă la preşedinţia României, dar în acelaşi timp Ponta, incapabil să înţeleagă economia românească, incapabil să înţeleagă economia în general, îndreaptă ţara spre un dezastru şi va încerca să scape (...), va încerca să fugă spre o astfel de candidatură. (...) PNL este într-o alianţă cu USL. PNL nu este altceva decât un altfel de PSD în momentul ăsta. Ce poţi să spui despre un partid care a susţinut acest proiect de buget socialist? Ce poţi să spui despre un Antonescu, un Chiţoiu, că acceptă acest buget? Dacă îl acceptă, asta înseamnă capitularea PNL în faţa PSD. Este clar că sunt măcinaţi (USL - n.r.) de lupte interne, ele se amplifică de la zi la zi. Eu le doresc să rămână uniţi şi să plătească împreună pentru toate promisiunile neonorate", a precizat Vasile Blaga.

Preşdintele PDL este optimist în ceea ce priveşte soarta propriului partid.

"Partidul crede în steaua lui, crede că are soluţii pentru România şi sunt convins că din nou vom ajunge la guvernare, poate mai repede decât îşi închipuie USL. Un prim succes va fi obţinut la alegerile europarlamentare, când PDL va deveni al doilea partid din România şi cea mai importantă forţă politică de dreapta. De şase luni, lună de lună, partidul acesta a crescut un punct. Nu e mult, dar sunt convins că foarte curând vom atinge pragul psihologic de 20 la sută, iar de aici începem să mergem şi mai puternic înainte", a declarat acesta.

Liderul PDL Vasile Blaga a fost prezent sâmbătă, la Piteşti, la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Argeş, care a avut ca obiectiv alegerea noii conduceri a organizaţiei. Deputatul Cătălin Teodorescu a fost ales în funcţia de preşedinte al PDL Argeş, el fiind de altfel şi singurul candidat la această funcţie. Ca prim-vicepreşedinţi au fost votaţi Gheorghe Alecsei şi Gabriel Patentaşu, iar secretar general, Dănuţ Bica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne