Primarul Gheorghe Falcă, determinat să continue cursa perdantă pentru titlul de prezidenţiabil PDL

Gheorghe Falcă şi Liviu Dragnea la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene
Gheorghe Falcă şi Liviu Dragnea la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene (Epoch Times România)
Nina Cîmpeanu
09.11.2013

Cu toate că a fost îndemnat de colegii săi să nu candideze, primarul Aradului este pe cale de a pierde în cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, în faţa adversarului său, Cătălin Predoiu, scrie sâmbătă Evenimentul Zilei.

Pentru numirea candidatului la prezidenţialele din 2014, PDL organizează la sfârşitul acestei săptămâni un nou tur de alegeri în judeţele Alba, Mureş, Braşov, Sibiu, Covasna şi Harghita.

Acesta ar constitui o oportunitate pentru primarul Aradului de a recâştiga terenul pierdut în faţa concurentului său Cătălin Predoiu, venit în partid cu câteva luni în urmă, motivul fiind că primarul este considerat într-un fel de-al locului.

Colegii săi de partid îl sfătuiesc pe primarul Falcă să nu legitimeze o competiţie care ridică multe semne de întrebare. Ar trebui ca acesta să se gândească dacă mai are sens continuarea cursei şi, de asemenea, să-şi pună întrebări în ceea ce priveşte corectitudinea ei, în situaţia în care aceste aşteptări nu se vor adeveri .

Referitor la acest lucru, vicepreşedintele Radu Alexandru a declarant în cadrul emisiunii "Evenimentul zilei": "Cum pot oamenii să susţină pe cineva care propune desfiinţarea partidului" iar vicepreşedintele Raluca Ţurcan a declarat că proiectul lui Predoiu vorbeşte despre "un PDL puternic", în timp ce Gheorghe Falcă "nu mai vede un PDL".

De asemenea, Elena Udrea a afirmat joi că "PDL este un partid care înţelege comandamentul conducerii" şi că, după părerea ei, Falcă nu ar fi trebuit să candideze. "Eu nu am fost de părere că domnul Falcă ar fi trebuit să intre în cursă. Este explicită preferinţa conducerii partidului pentru domnul Predoiu".

Din alte motive şi Europarlamentarul Cristian Preda, i-a propus primarului să se retragă, spunându-i: "Opinia oamenilor nu e atât de volatilă. Ce anume explică mecanica votului împotriva ta? Maşinăria pusă în funcţiune de Blaga nu produce o competiţie, şi cu atât mai puţin democratică. Birocraţia PDL e îndreptată împotriva unuia dintre cei mai destoinici membri ai partidului".

”Dragă Ghiţă, nu simţi tancul cum se apropie de tine pentru a te strivi? Predoiu nu e concurentul tău, e şenila de partid. Ştiu că, profund religios fiind, ţii la mare preţ demnitatea. Nu fii părtaş la minciuna lor! Lasă-i singuri! Atât te rog”, i-a transmis Cristian Preda lui Gheorghe Falcă.

În cursa internă PDL pentru Preşedinţie au mai rămas doar doi candidaţi, respectiv Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, după ce la alegerile din regiunea Nord-Est, cel de-al treilea candidat, Simona Creţu, a obţinut doar 1,67% din voturile exprimate.

Alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie se desfăşoară pe regiuni. Recent, democrat-liberalii din Nord-Estul ţării, respectiv Moldova, l-au votat cu o majoritate covârşitoare, de 87,62%, pe Cătălin Predoiu. Membrii de partid din regiunea Nord-Vest a ţării l-au votat în proporţie de 77%, tot pe fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Următorul candidat, Gheorghe Falcă, a adunat 22,68% din voturile exprimate.

La 9 noiembrie este rândul regiunii centru să voteze, iar în 16 noiembrie se organizează votarea în regiunea vest. Regiunea sud-vest va vota pe 23 noiembrie, cei din sud-est vor fi chemaţi la urne în 30 noiembrie, cei din sud pe 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, pentru democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.

Unul dintre motivele pentru care primarul Falcă suferă aceste înfrângeri este faptul că proiectul primarului, în care acesta propune o construcţie unică de Dreapta, a fost prezentat de către liderii PDL, ca o dorinţă de a dizolva partidul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor