MRU şi Tomac negociază o formulă comună pentru alegerile prezidenţiale

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică
Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (Epoch Times România)

Deşi curtat de PDL, care i-a sugerat că ar putea deveni candidatul partidului la prezidenţiale, Mihai Razvan Ungureanu s-a orientat, cel puţin în această fază, către partidul lui Băsescu, PMP. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat vineri că îşi continuă dialogul cu Partidul Mişcarea Populară, pentru a participa într-o formulă comună, la alegerile de anul viitor, într-o formulă care să învingă USL.

"Apele încep să se strângă într-un fluviu care va sparge barajul pe care astăzi îl opune unui viitor european şi modern al României USL-ul. Ceea ce contează este principiul care ne animă, obiectivul pe care îl avem, acela de a pune partidele împreună şi de a crea din două cărămizi, din mai multe cărămizi, un partid de centru-dreapta responsabil şi reprezentativ", a afirmat Ungureanu într-o conferinţă de presă la sediul partidului Forţa Civică.

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, declara în urmă cu două săptămâni că partidul său şi PMP sunt pregătite "să meargă într-o formulă unitară mai departe" la alegerile de anul viitor, cu Mihai Razvan Ungureanu candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Liderii celor două partide nu au declarat încă dacă formaţiunile lor vor forma o alianţă sau vor fuziona.

Şi Vasile Blaga a încercat să îşi atragă Forţa Civică, propunându-i lui Ungureanu să intre în cursa internă a PDL pentru nominalizarea prezidenţiabilului de anul viitor. MRU a refuzat cel puţin în primă fază, declarând că ar vrea o fuziune cu PDL dar nu prin absorbţie, aşa cum i s-a propus.

MRU a recunoscut necesitatea unei drepte unite, coagulate în jurul unui candidat unic la alegerile din anul viitor, afirmând că toţi liderii de centru-dreapta îşi doresc un mare partid de centru-dreapta dar acest deziderat nu poate fi realizat peste noapte şi nu oricum.

"Ne dorim un mare partid pe centru dreapta? Răspunsul este clar DA. Şi dacă îl întrebaţi pe domnul Blaga şi dacă îl întrebaţi pe domnul Tomac, dacă mă întrebaţi pe mine, o să vă răspundem la fel: dorim un mare partid de centru-dreapta (..) Nu îl poţi face ca o omletă dimineaţa, nu e atât de simplu pentru că vorbim de nenumărate lucruri care se ascund în spatele unei înţelegeri directe între şefii de partid", a declarat MRU.

În prezent, conform unui sondaj realizat de ziare.com, democrat-liberala Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, sunt principalii favoriţi la postura de candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale din anul 2014, urmaţi de Cătălin Predoiu şi Emil Boc, ambii PDL.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne