Cristian Preda: „secta lui Blaga” face „măcel” în competiţia pentru prezidenţiale

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PDL, i-a adresat duminică, pe blogul personal, „un apel prietenesc” fostului său coleg Gheorghe Falcă, să părăsească cursa internă pentru alegerea prezidenţiabilului din PDL în care este înscris. Preda îl sfătuieşte pe acesta să nu se lase umilit şi să fie părtaş la minciuna „sectei lui Blaga”, care a pus în funcţiune o „maşinărie” care „nu produce o competiţie, şi cu atât mai puţin democratică” ci un „măcel”, şi să apere „libertatea, cea care izvorăşte din demnitate tot aşa cum credinţa ţâşneşte din suflet”.

„Dragă Ghiţă,

Îţi scriu cu gândul la cursa organizată în PDL pentru desemnarea unui candidat prezidenţial. Aşa cum ştii, am susţinut principiul unei asemenea alegeri interne. Am salutat decizia organizării ei, chiar dacă momentul nu era cel mai bun. Mai mult decât atât, atunci când ai anunţat că vei participa, am aplaudat public curajul de care dai dovadă. Dacă nu mă înşel, nu au fost prea mulţi cei care să fi spus deschis ce cred despre acest episod al carierei tale politice. Te vei mira să auzi că acum îţi cer să te retragi. De ce o fac?
Răspunsul e simplu: fiindcă asta nu e competiţie, e măcel! Cifrele o indică fără putinţă de tăgadă. Primele două runde au fost câştigate de adversarul tău cu scoruri mai aproape de cele staliniste decât de cele dintr-o înfruntare democratică.

Tu, vechi membru al PDL, loial între loiali, câştigător al mai multor mandate de primar, eşti strivit de un nou venit în PDL, gata să colaboreze cu Tăriceanu, Boc, MRU, Ponta şi Blaga fără a face vreo diferenţă între ei, şi care nu a avut vreun mandat popular.

Asta e, vor spune unii, e o alegere democratică şi trebuie respectată. Aşa să fie?

Dacă e aşa, cum se face că scorul tău, pedist cu state vechi, e mai aproape de cel obţinut de Monica Macovei în competiţia din martie, iar cel al lui Predoiu – mai apropiat ca profil de Macovei decât de Blaga, măcar pentru că au fost amândoi miniştri ai justiţiei – depăşeşte cu mult susţinerea de care s-au bucurat vreodată în partid pedişti vechi ca Boc sau Blaga?

Sunt convins că ştii răspunsul. Opinia oamenilor nu e atât de volatilă. Atunci, ce anume explică mecanica votului împotriva ta? Maşinăria pusă în funcţiune de Blaga nu produce o competiţie, şi cu atât mai puţin democratică. E vorba despre altceva. De fapt, birocraţia PDL e îndreptată împotriva unuia dintre cei mai destoinici membri ai partidului.

Ştiu cum e. Acum doi-trei ani, birocraţia asta era pusă să ne calce în picioare pe Macovei, pe Sever sau pe mine, oameni noi şi neexperimentaţi. Cunosc gustul amar al acestei experienţe în care conducerea îşi face vrerea folosind formele nobile ale democraţiei.
Acum, Blaga a ajuns la nivelul superior. Birocraţia de partid se foloseşte de organizaţii ca să lovească un pedist experimentat. Membrii simpli sunt derutaţi şi, în locul voinţei libere, ascultă ordinul venit de sus, de la birocraţii din secta lui Vasile Blaga.

Dragă Ghiţă, nu simţi tancul cum se apropie de tine pentru a te strivi? Predoiu nu e concurentul tău, e şenila de partid. Ştiu că, profund religios fiind, ţii la mare preţ demnitate.

Nu-i lăsa să te umilească! Măcar pentru că, prin tine, vor să calce în picioare libertatea, cea care izvorăşte din demnitate tot aşa cum credinţa ţâşneşte din suflet.

Nu fii părtaş la minciuna lor! Lasă-i singuri! Atât te rog”, i-a transmis Cristian Preda lui Gheorghe Falcă.

În cursa internă PDL pentru Preşedinţie au mai rămas doar doi candidaţi, respectiv Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, după ce la alegerile de sâmbăta trecută din regiunea Nord-Est, cel de-al treilea candidat, Simona Creţu, a obţinut doar 1,67% din voturile exprimate.

Alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie se desfăşoară pe regiuni. Acum o săptămână, democrat-liberalii din Nord-Estul ţării, respectiv Moldova, l-au votat cu o majoritate covârşitoare, de 87,62%, pe Cătălin Predoiu. Membrii de partid din regiunea Nord-Vest a ţării l-au votat în proporţie de 77%, tot pe fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Următorul candidat, Gheorghe Falcă, a adunat 22, 68% din voturile exprimate.

La sfârşitul săptămânii viitoare - 9 noiembrie - este rândul regiunii centru să voteze, iar în data 16 noiembrie se organizează votarea în regiunea vest. Regiunea sud-vest va vota pe 23 noiembrie, cei din sud-est vor fi chemaţi la urne în 30 noiembrie, cei din sud pe 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, pentru democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne