Vasile Blaga profet sau autor al unei tentative de dezbinare USL?

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

De la Arad, unde PDL-ul îşi alege conducerea filialei judeţene, preşedintele partidului, Vasile Blaga, face declaraţii menite să tulbure speranţele la prezidenţiale din partea USL ale lui Crin Antonescu. Vorbind despre alegerea candidatului PDL la preşedinţia ţării, Blaga a declarat că speră să fie aleasă cea mai bună variantă, "pentru a putea atrage electoratul de dreapta."

Blaga a afirmat că indiferent cine va deveni candidatul partidului la Preşedinţie, toţi cei din PDL "se vor alinia în spatele său" pentru a-l sprijini în alegerile de anul viitor, informează Mediafax. Alesul PDL va concura cu Ponta pentru fotoliul de la Cotroceni, căci Crin Antonescu "este prea obosit" pentru a mai conta.

"Sperăm să-l alegem pe cel mai bun şi să convingă toată dreapta românească, să ne putem bate cu Ponta, pentru că noi cu Ponta ne vom bate, nu cu Antonescu. Crin Antonescu se pregăteşte de patru ani, dar ştiţi cum e, când te antrenezi prea mult, intri obosit pe teren", a spus Blaga, turnând gaz pe focul zvonurilor conform cărora Ponta va fi candidatul USL la preşedinţie, şi nu Antonescu, cum pretinde PSD.

Campania dusă până acum de Blaga pentru a convinge toată dreapta să se alăture PDL nu a fost chiar un succes major. Mihai Razvan Ungureanu, căruia i s-a propus oportunitatea de a candida la prezidenţiale din partea PDL-ului în schimbul unei fuziuni prin absorbţie a Forţei Civice cu partidul democrat liberal a refuzat propunerea şi a anunţat public că se aliază cu Partidul Mişcarea Populară şi va candida la prezidenţialele din 2014 din partea alianţei Forţa Civică plus PMP.

Ce alte alianţe pregăteşte Blaga, nu se ştie, cert este că şedinţa de astăzi a PDL Arad s-a transforma într-un uriaş scandal, după ce listele cu delegaţi din mai multe organizaţii ale partidului din judeţ ar fi fost "modificate abuziv" de Biroul Permanent Judeţean, PDL-işti cu state vechi fiind înlocuiţi cu persoane devenite brusc membre de partid, iar în unele cazuri fără domiciliu în localitate (decât făcut de pe o zi pe alta), informează newsar.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne