Preda îi dă replica şefului UNPR: "Pentru noi nu exista negocieri stil şantaj. PNL nu face alianţe"

Fuziunea UNPR-PNL a eşuat într-un context în care parlamentarii progresişti migrează unul câte unul la PSD. Valeriu Steriu a ieşit la rampă şi a pus pe masă scenariul unei posibile alianţe cu liberalii pentru parlamentare, însă replica primită de la Cezar Preda a fost extrem de tranşantă.
Cezar Preda
Cezar Preda (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu se mai pune problema unei fuziuni între UNPR şi PNL şi, s-ar putea, nici măcar a unei alianţe pentru parlamentare. La scurt timp după discursul şefului UNPR, Valeriu Steriu, în care spunea că fie merg pe varianta unei alianţe cu liberalii, fie merg singuri la alegerile din toamnă, vicepreşedintele liberalilor Cezar Preda a ieşit la rampă şi a subliniat că PNL nu face alianţe şi nu acceptă negocieri stil şantaj.

"PNL nu face alianţe. PNL s-a constituit pe fuziunea a două partide mari, care au înţeles că drumul e simplificarea politicii româneşti, nu complicarea ei. Pentru noi nu există negocieri stil şantaj, obţineri de foloase viitoare, poziţionări cât mai bine, măritat la alegeri bărbaţii sau miresele.

Pentru noi există o bătălie care trebuie dusă în doi, pentru binele Românei: PSD - pe stânga, PNL - pe centru-dreapta. Vom discuta - şi preşedinţii noştri au mandat - cu toate partidele care se revendică de centru-dreapta pentru a fuziona cu PNL", a declarat Cezar Preda, citat de Agerpres.

În opinia deputatului PNL, foarte multe din spusele preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, sunt simple dorinţe.

"Domnul Steriu îşi are informaţiile din interiorul partidului domniei sale şi foarte multe din spusele domnului Steriu sunt dorinţe. Eu stiu că PNL a dat mandat preşedinţilor şi aş minţi dacă aş spune că ştiu exact ce au discutat preşedinţii cu dl Steriu. Stiu mandatul preşedinţilor de a constitui o singură forţă pe centru-dreapta. Nu spun că exclud alte forme decât fuziunea, dar stiu că PNL nu poate să facă altceva decât fuziune. PDL, partid care este singurul ce a bătut PSD-ul în 25 de ani în alegeri, a renunţat la numele său atunci când a trebuit să facă un pas înainte.

Cred că fiecare partid mic ştie că, odată intrat cu PNL, nu există prin fuziune, mai aud pe aici ca să negociem cât mai bine, să obţinem locuri cât mai multe, cât mai bune... Când ai fuzionat, eşti un singur partid. Cine are valoare e pe liste. Partidul nu are de pierdut nimic dacă prin fuziune reuşeşte să adune toate partiduleţele astea mici. Pe ansamblu partidul iese întărit. Am auzit vorbe că noi punem condiţii 'fără Oprea'. Oprea e deja istorie. A făcut fiecare ce a făcut, mai bine sau mai rău, nu judecăm acum", a precizat Cezar Preda.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, trebuie respectat statutul fiecărui partid şi să se ia o decizie politică.

"PNL stiu că e ferm hotărât să fuzioneze sub PNL cu toate partidele de centru-dreapta. Un partid, când vine la fuziune, nu vine în genunchi, vine pentru că aderă la doctrina la care vrea să fuzioneze - centru-dreapta. Dar eu îi respect şi acolo cred că sunt oameni buni, care văd în sacrificiul lor viitorul României. Nu există prin fuziune să ai (locuri eligibile - n.r.). Numai protocolul de alianţă presupune repartiţie", a adăugat liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne