Predoiu: PSD se concentrează pe mandatul primit de la corupţi. Dar cu poporul cum rămâne?

PSD a luat un dublu mandat la alegeri, unul public de la popor, ca să crească salariile şi pensiile şi unul nepublic de la corupţi, să facă amnistie şi graţiere, a acuzat liberalul Cătălin Predoiu.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD va promova fără îndoială pachetul de legi "anti-anticorupţie" şi "anti-integritate" pentru că are mari obligaţii faţă de cei care au sponsorizat campania electorală, a declarat vineri, pe pagina sa de Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Iordache vrea ca Guvernul să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului. Nu ştim ce vrea Grindeanu, dar oricum nu contează ce vrea el. Dragnea spune că nu ştie exact ce vrea Guvernul, adică joacă "alba neagra" crezând că prosteşte lumea. Celor care se mai întreabă încă dacă PSD Dragnea va promova pachetul de legi anti-anticorupţie şi anti-integritate le spun să nu aibă îndoieli, PSD are probabil mari obligaţii faţă de cei care au sponsorizat campania electorală", a precizat Predoiu.

Potrivit liderului liberal, PSD a luat un dublu mandat la alegeri, unul public de la popor, ca să crească salariile şi pensiile şi unul nepublic de la corupţi, să facă amnistie şi graţiere.

"Deocamdată PSD îşi bate joc de mandatul primit de la popor şi se concentrează doar pe mandatul primit de la corupţi. Deci, Guvernul PSD îşi va asuma răspunderea în faţa unui Parlament controlat de PSD, adică PSD îşi va asuma răspunderea faţă de sine însuşi. Dar cu poporul cum rămâne? Cine îşi asumă răspunderea faţă de popor pentru această scamatorie politico – legislativă?", a continuat Predoiu.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, social-democraţii vor invoca faptul că şi Codurile penale au fost trecute prin asumarea răspunderii însă ceea ce nu spun este că au fost asumate după ce au fost dezbătute în Parlament 9 luni de zile, în două comisii speciale, între care comisia pentru Coduri penale a fost condusă de PSD prin fostul premier Ponta.

"Concluzia e că între PSD Năstase şi PSD Dragnea Iordache există o singură diferenţă, ăştia doi au citit mai puţine cărţi decât Năstase, în rest, vorba Monicăi Lovinescu, tot o apă şi un pământ, adică noroi", a punctat Predoiu.