Macovei: PSD a dat startul unei ofensive de dezinformare în Parlamentul European. Nu vrea să renunţe la OUG-uri

PSD-ul condamnatului Liviu Dragnea dezinformează Parlamentul European şi mută disputa din ţară în Europa, dovadă că nu vrea să renunţe la promovarea celor două ordonanţe de urgenţă ilegale, a acuzat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Europarlamentarii PSD, prin Viorica Dăncilă, au început o ofensivă de dezinformare a membrilor Parlamentului European, susţinând în scrisori adresate deputaţilor europeni că Guvernul Grindeanu doreşte să graţieze cazuri care reprezintă un pericol social minor şi să modifice Codurile din justiţie doar pentru a le pune în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, a atras atenţia miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, fostul ministru Monica Macovei.

"Mai mult, PSD se plânge deputaţilor europeni că partidele de opoziţie au instigat populaţia să iasă în stradă şi că preşedintele Iohannis şi-ar fi depăşit rolul constituţional. PSD ascunde însă adevărate intenţii ale Guvernului Grindeanu, de a graţia inclusiv pedepsele cu suspendare, de a modifica abuzul în serviciu şi conflictul de interese, astfel încât să scape de pedepse politicienii penali. Această dezinformare grosolană a PSD nu poate rămâne aşa", a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a trimis membrilor Parlamentului European o reacţie, în care le spune "adevărul despre ce se întâmplă acum în România", prezentând punctele de vedere ale mai multor ONG-uri din România, inclusiv de judecători, imagini şi înregistrări video de la protestele de duminică.

"Pentru că suntem mulţi cei care vedem pericolul care ameninţă justiţia şi societatea de când PSD şi ALDE şi-au propus să schimbe legile ca să scape de condamnări şi de închisoare. Ofensiva de dezinformare a PSD la nivelul Parlamentului European arată că partidul condamnatului Dragnea nu vrea să renunţe la promovarea celor două Ordonanţe de urgenţă ilegale", a subliniat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne