Premierul Ponta "simte nevoia" să revină cu precizări după ce Dragnea a preluat şefia PSD

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.07.2015

A doua zi după ce Liviu Dragnea a fost uns şef interimar al PSD, în detrimentul favoritei sale, Rovana Plumb, premierul Victor Ponta "a simţit nevoia" să facă nişte precizări "pentru oamenii de bună credinţă care pot fi eventual derutaţi de neobosita Propagandă securistă din ţara noastră."

Vă prezentăm mesajul postat de premier pe contul său de Facebook:

1. Votul de ieri din CEX-ul PSD a fost corect, democratic şi concludent. Sprijinul colegilor mei pentru Liviu Dragnea ca preşedinte interimar şi pentru ideea de unitate este evident. Nu doar că respect acest vot, dar am toată voinţa şi buna credinţă de a-l sprijini pe Liviu în sarcina dificilă pe care şi-a asumat-o. Aşa cred că este bine pentru PSD, pentru Coaliţia de Guvernare şi pentru oamenii care ne-au votat (dar şi pentru că Liviu Dragnea a fost alături de mine în tot mandatul meu de peste 5 ani şi am datoria morală să fac acum acelaşi lucru faţă de el).

2. Vreau să îmi dedic toată energia şi experienţa pentru a duce la bun sfârşit (în decembrie 2016) un Proiect Naţional la care ţin foarte mult - scoaterea României din prăpastia economică şi socială unde ajunsese la începutul anului 2012 (obiectiv deja realizat) şi consolidarea noastră ca ţară fruntaşă în UE la creştere economică şi echilibru social, oportunităţi de afaceri şi creare de locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii, stabilitate şi predictibilitate privind salariile şi pensiile! Pentru finalizarea acestui Proiect Naţional sprijinul partidelor din coaliţie şi al liderilor acestora (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin) este esenţial.

3. Este evident că pentru bătăliile electorale din 2016 PSD are nevoie de un suflu nou şi de o implicare totală în munca politică şi organizatorică. Nu mi-a reproşat nimeni şi nu mi-a cerut nimeni să renunţ la conducerea Partidului, dar nu era nevoie, pentru că am simţit eu singur că nu mai aveam resursele (în primul rând motivaţionale şi de timp) pentru aşa ceva; aşa că am cerut colegilor mei să decidă cine să îi conducă în acele bătălii, iar eu voi fi în echipă pe orice poziţie se consideră necesar. Ei l-au ales pe Liviu şi eu îl sprijin pe el, PSD şi Noul USL ca să evităm în 2016 o nouă ediţie a blestemului "Meşterului Manole" pe care am tot trăit-o din 1989 încoace!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor