Preşedintele ANI: promovarea candidaturii lui Mircea Diaconu încalcă legea şi împiedică înfăptuirea justiţiei

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu (Epoch Times România)

Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a avertizat vineri că toţi cei ce participă la strângerea de semnături pentru candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu sau promovează candidatura acestuia, împiedică înfăptuirea justiţiei şi încălcă legile.

"Cine participă la această acţiune de strângere de semnături, de promovare a candidaturii domnului Mircea Diaconu, încalcă legea şi împiedică înfăptuirea justiţiei aşa cum este definită de Constituţia României şi de normele legale în vigoare", a declarat Horia Georgescu.

La o zi după ce Dan Voiculescu, patronul Antena 3, titular al unei condamnări la închisoare pentru 5 ani, a făcut apel către toţi românii „apropiaţi de onestitate” să susţină cu propria semnătură candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, preşedintele ANI a reamintit naţiunii, într-o intervenţie la postul B1TV, că Mircea Diaconu este incompatibil şi Înalta Curte a dat o decizie definitivă şi irevocabilă conform căreia fostul senator PNL nu mai poate ocupa funcţii publice timp de trei ani.

"Am observat manipularea care se perpetuează pe un post de televiziune (...) E o încercare de a decredibiliza decizia Instanţei Supreme, de a o reinterpreta, de a duce lucrurile în derizoriu: Dacă există vot popular, putem călca în picioare orice decizie a justiţiei", a comentat Horia Georgescu, întrebându-se dacă nu cumva se pregăteşte terenul pentru ca şi în alte cazuri în care există decizii irevocabile de integritate sau poate chiar decizii penale legea să se poata încălca.

Întrebat dacă declaraţiile sale îl vizează pe Dan Voiculescu şi postul Antena 3, Horia Georgescu răspuns că nu doreşte să vorbească despre un caz particular, avertizând însă că "ne putem aştepta la orice". Georgescu s-a întrebat retoric dacă nu cumva intenţia organizatorilor acestei campanii este de a le transmite cetăţenilor mesaul că, "dacă există suport popular pentru o anumită persoană, nu contează ce a făcut - a furat, a participat la acte de corupţie."

Reamintim că Antena 3 a sprijinit în mod manifest campania de strângere de semnături organizată de Mircea Diaconu, demisionat miercuri din PNL, după ce partidul l-a scos de pe lista sa de candidaţi pentru Bruxelles.

Pe lângă faptul că Voiculescu îl spriină pe Diaconu prin postări pe blogul personal, Antena 3 a transmis în direct imagini de la unul din punctele de strângere de semnături, din faţa Teatrului Nottara, unde Diaconu a fost director iar comentatori "celebri" ai postului, precum Mircea Badea, Razvan Dumitrescu, Oana Stancu şi Radu Tudor şi-au declarat, pe post, sprijinul pentru fostul senator PNL.

Cu ocazia intervenţiei la B1 Tv, preşedintele ANI şi-a exprimat convingerea că Biroul Electoral Central nu va valida candidatura lui Mircea Diaconu, indiferent câte semnături se vor strânge, căci o astfel de situaţie, ar însemna fie abuz în serviciu, fie o nerespectare a legii din partea membrilor BEC.

Mircea Diaconu şi-a început, de altfel, campania electorală la Antena 3, la o zi după ce a demisionat din PNL. Actorul, scos de pe lista de candidaţi la europarlamentare a partidului, după ce ANI a avertizat că Diaconu nu poate ocupa funcţii publice timp de 3 ani, a anunţat că va candida independent, căci nu poate trăi o viaţă întreagă cu "pata" pusă de ANI. Diaconu i-a informat pe cei ce doresc să-l susţină, să vină să semneze pentru el, la Nottara, teatru al cărui director a fost până în anul 2011, când, declarat incompatibil fiindcă şi-a păstrat funcţia de director al teatrului, deşi fusese ales senator, Diaconu a demisionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne