Prezidenţiabilul William Brânză sparge tăcerea - demarează o campanie privind gazele de şist

William Brînză
William Brînză (facebook.com)

William Brânză, candidatul la prezidenţiale al Partidului Ecologist Român, a anunţat joi că a demarat o campanie de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum naţional privind exploatarea gazelor de şist.

Conform spuselor prezidenţiabilului PER, exploatarea gazelor de şist ar trebuie să fie decisă de cetăţeni, deoarece priveşte "viitorul copiilor noştri" şi nu de un ”grup de politicieni în spatele uşilor închise”.

”Demersul vine ca urmare a faptului că am adresat o solicitare în acest sens către preşedintele României, Traian Băsescu, dar nu am primit nici un răspuns.

Este un subiect de interes naţional ce nu trebuie să fie decis de un grup de politicieni în spatele uşilor închise. Este în joc viitorul copiilor noştri pe care nu îl putem amaneta pentru a servi unor interese de grup. Împreună cu PER vom strânge semnăturile necesare pentru a declanşa procedura de iniţiere a Referendumului.

Tot astăzi, am prezentat Programul Prezidenţial intitulat 'Pentru o Românie în viitor'. Este un program în care se va regăsi fiecare cetăţean. Acesta se axează pe trei mari piloni: stabilitate, dezvoltare durabilă şi consolidarea statului de drept”, a explicat William Brânză joi, în cadrul unei conferinţe de presă.