Protest ACL cu ligheane şi pături în faţa Primăriei Capitalei. Oprescu şi Ponta, vinovaţi de crimă împotriva oraşului (Video)

Pichetare şi protest cu ligheane şi pături în faţa Primăriei Capitalei.  În imagine, Mircea Raicu, liderul de grup ACL ai consilierilor  municipali.
Pichetare şi protest cu ligheane şi pături în faţa Primăriei Capitalei. În imagine, Mircea Raicu, liderul de grup ACL ai consilierilor municipali. (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu, a declarat joi, la mitingul ACL din faţa Primăriei, că sistemul centralizat de încălzire al oraşului este pe cale să se prăbuşească, singurul vinovat de această situaţie fiind Primarul General, Sorin Oprescu.

"Suntem aici pentru a protesta împotriva proiectului pe care ni-l propun Sorin Oprescu şi Victor Ponta de a ne întoarce din nou la lighean şi pătură. Sistemul centralizat de încălzire al oraşului este pe cale să se prăbuşească, deja am asistat la primele simptome zilele trecute. Bucureştenii şi-au adus aminte din nou cum era în epoca de piatră, în epoca de aur, când nu aveai apă caldă şi căldură", a declarat Mircea Raicu.

Această situaţie se datorează în exluclusivitate lui Sorin Oprescu, susţine Raicu, motivând că edilul a refuzat în mod sistematic să plătească sumele datorate ca subvenţie către societăţile furnizoare şi a acumulat datorii masive care au dus la oprirea gazului.

"În mod sistematic, în cei şase ani de mandat, acesta a refuzat să plătească sumele datorate ca subvenţie către societăţile furnizoare, în aşa fel încât, în acest moment, s-au acumulat datorii de peste 700 de milioane de euro, ceea ce a făcut să se oprească gazul la intrarea în societăţile producătoare. În iresponsabilitatea sa, Sorin Oprescu nu realizează, deşi am încercat să îi explicăm, că oprirea căldurii în Bucureşti nu este numai o chestiune socială, nu produce numai daune sociale, că oamenii nu au căldură, ci este pe cale să producă daune ireparabile de mediu. Gândiţi-vă ce înseamnă ca fiecare cetăţean să îşi pună în apartament câte o centrală. În câţiva ani în Bucureşti nu se va mai putea respira. Calitatea vieţii în oraş va deveni sub orice standard", a explicat Mircea Raicu.

Liderul consilierilor PDL din CGMB a explicat că mitingul ACL reprezintă un semnal de alarmă atât pentru cetăţeni dar mai ales pentru factorii de decizie care trebuie să audă: Sorin Oprescu şi Victor Ponta.

"Este momentul să lase demagogia, să lase aruncarea vinovăţiei către opoziţie, care în acest moment nu are nicio vină în ceea ce se întâmplă. Să îşi asume vinovăţia şi să se aplece să găsească soluţii concrete la această problemă, să găsească resursele financiare pentru a plăti datoriile. Sorin Oprescu în acest moment se comportă exact ca un administrator de bloc care a încasat bani de la cetăţeni şi care i-a băgat în propriul buzunar. Asta face Oprescu. Şi ceea ce face el împreună cu Victor Ponta este o crimă împotriva acestui oraş", a concluzionat Mircea Raicu.