Primar nemţean devine viral după ce îi pune pe asistaţii social să deszăpezească gospodăriile bătrânilor

Primarul unei comune nemţene şi-a atras numeroase aprecieri pe internet- şi nu numai - după ce le-a cerut consătenilor săi care beneficiază de ajutor social să ajute la deszăpezirea a câte trei gospodării din localitate unde locuiesc bătrâni, avertizându-i că, dacă nu pun osul la treabă, nu vor mai primi bani.
(Andreas Rentz/Getty Images)

Primarul PNL al comunei Icuşeşti, din judeţul Neamţ, liberalul Săbărel Roşu, le-a solicitat sătenilor care beneficiază de ajutor social să-i ajute pe bătrânii din localitate să îşi cureţe curţile de zăpadă, şi să le aducă apă, lemne şi medicamente. Cum apelul a fost însoţit şi de avertismentul că cine nu se va conforma, nu mai primeşte ajutoare sociale, 130 de bărbaţi au pus mâna pe lopată şi au ajutat la deszăpezit gospodăriile vârstnicilor.

”Cei ce beneficiază de ajutor social sunt obligaţi să deszăpezească trei gospodării de bătrâni, altfel nu vor fi trecuţi la plată. Ei vor veni cu nume şi prenume unde au efectuat orele. De asemenea, le vor duce lemne de foc, apă, medicamente de la farmacie. Cine nu face, va fi suspendat la plată. Atenţie, nu glumesc. Trebuie să ajutăm la muncă”, a scris primarul localităţii nemţene Icuşeşti, Săbărel Roşu, citat de ştirile ProTV.

Gestul primarului a fost lăudat atât de bătrânii care au beneficiat de ajutor, dar şi de cetăţenii care au apreciat ideea edilului.

"M-o ajutat de la primărie, ne-a adus lemne, sunt văduvă, e greu. Ne ajută ăştia cu ajutorul social, ne ajută", a declarat o bătrână, citată de stirileprotv.ro.

Dle Primar, iniţiativa dvs de a ajuta bătrânii comunei, solicitând ajutorul persoanelor care beneficiază de ajutor social, a devenit virală, dar şi mai mult de atât, a devenit un exemplu pentru întreaga ţară!

După intervenţiile dvs de la posturile de televiziune B1, protv, Antena3, Tvr1, Realitatea, etc, sunt absolut plăcut impresionată să văd bucuria localnicilor din toate satele comunei, alăturându-se planului dvs, fie ajutând individual bătrânii, fie formând un grup de 30-35 de persoane, aşa cum s-a întâmplat în satul Mesteacăn, deszăpezind dintr-un capăt în altul casele, uliţele.

Cu stimă şi respect, vă mulţumim pentru aşa gest, vă felicităm pentru că aţi dovedit cu toţii că sunteţi uniţi, dornici, şi împliniţi sufleteşte ajutându-vă aproapele şi vă dorim putere de muncă în continuare.

E minunat să fiţi un real exemplu! Ne mândrim cu dvs, pentru că această comună emană bucurie!", scrie, pe Facebook, una dintre persoanele care au apreciat iniţiativa primarului.

"Bravo dl primar, mai spuneţi şi la alţi primari să procedeze ca dvs. Felicitări!", scrie o altă persoană.

Şi Ludovic Orban a lăudat iniţiativa colegului său de partid:

Îl cheamă Roşu Săbărel-Vanea. Nu mustăciţi, nu este de la PSD, ci de la PNL. Este primar al comunei nemţene Icuşeşti. Ce m-a făcut să scriu despre el? Faptul că i-a anunţat pe toţi beneficiarii de ajutor social din localitate că le suspendă ajutorul social dacă nu deszăpezesc cel puţin trei case ale unor vârstnici şi dacă nu îi ajută pe aceştia să le ducă în casă lemne de foc, apă şi medicamente. ASA DA !", scrie Ludovic Orban pe contul său de socializare.