Primarii italieni mărşăluiesc împotriva austerităţii, ameninţând cu demisii în masă

(photos.com)

Sute de primari italieni din întregul spectru politic au mărşăluit miercuri în Milano şi au ameninţat că demisionează în masă, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul de tehnocraţi al lui Mario Monti, potrivit unui raport Reuters.

O demisie în masă ar fi un semn extrem de simbolic al opoziţiei publice faţă de planul de austeritate nepopular al lui Monti, dar nu ar interfera cu funcţionarea guvernului de la Roma.

Primarii din cele mai mici până în cele mai mari oraşe s-au adunat în capitala financiară a Italiei, sub sloganul "eliberaţi oraşele de Pactul Prostiei", o trimitere la reducerea cheltuielilor impuse autorităţilor locale de aşa-numitul Pact de Stabilitate.

Primarul de dreapta al Romei, primarii de stânga din Milano şi Torino şi zeci din omologii ai lor din Liga Nordului separatistă şi alte partide au lăsat deoparte diferenţele lor politice pentru a se mobiliza împreună în faţa faimoasei clădiri a Operei La Scala, cu ocazia evenimentului organizat de un organism care reprezintă primăriile din Italia.

Cei aproximativ 1000 de primari care au asistat au reprezentat aproximativ o optime din cele cca 8.000 de municipalităţi din Italia, potrivit organizatorilor.

Multe şcoli secundare din Italia sunt închise în această săptămână, deoarece ele au fost ocupate de studenţi care protestează împotriva reducerilor guvernamentale.

Monti, care a fost instituit, fără a fi ales, pentru a scoate Italia din criză cu un an în urmă, a declarat duminică că noul guvern numit după alegerile de anul viitor va trebui să ţină pasul cu agenda sa de reformă şi să păstreze încrederea investitorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe