Propaganda Kremlinului: Putem transforma Statele Unite în praf radioactiv

Kremlin
Kremlin (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)

„Ministrul propagandei” de la Kremlin, Dimitri Kyseliov, a anunţat, duminică, că Rusia este în continuare „singura ţară din lume capabilă să transforme Statele Unite în praf radioactiv”, în timp ce ecranul din fundalul platoului afişa o ciupercă nucleară, notează New York Times.

Kyseliov a fost ales de către preşedintele rus, Vladimir Putin, să conducă agenţia oficială de ştiri, Russia Today, însărcinată cu explicarea politicii Kremlinului pe plan global.

Anunţul acestuia a venit în timp ce preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, condamna referendumul pe tema viitorului Republicii Crimeea, orchestrat de către guvernul marionetă din Simferopol.

Forţele armate ruse ar dispune de un sistem de exterminare nuclear, denumit „Mâna moartă”, care ar putea distruge automat toată America atunci când întreaga populaţie a Rusiei este moartă. Pe parcursul discursului său, agentul Kremlin-ului a mai precizat că Obama este profund îngrijorat din cauza arsenalului nuclear al Rusiei.

Chiar dacă emisiunea acestuia este cunoscută pentru retorica ei „explozivă” şi agresivă, o parte din cetăţenii şi oficialii ruşi şi-au arătat susţinerea pentru o astfel de ştire.

Oricât de amuzant ar suna o astfel de ipoteză, unii membri influenţi din anturajul lui Putin văd izolarea de Vest ca un lucru bun pentru Rusia, şi întâmpină cu bucurie renaşterea tensiunilor din timpul Războiului Rece.

Directorul Centrului Carnegie din Moscova, un canal de ştiri în limba engleză al Kremlinului, a precizat că noua confruntare dintre Moscova şi Vest închide capitolul pe, ceea ce el ar numi, perioada „dintre Războaiele Reci”, care a început cu căderea zidului din Berlin.

O astfel de propagandă funcţionează însă numai parţial, deoarece „Kremlin-ul a înţeles că pierdut comunitatea educată” din Rusia, şi că „nu are nici mijloacele nici dorinţa să poarte un dialog despre valori, şi astfel, în locul culturii, încearcă să-şi impună ideologia iar în loc să ofere informaţii, încearcă să-şi impună propaganda”, a declarat jurnalistul Serge Schememann.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe