Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale la Parlament

Agricultori, oieri, crescători de bovine, cu toţii vor protesta marţi la Parlament nemulţumiţi că statul nu sprijină agricultura şi zootehnia autohtone.
Protestul ciobanilor din faţa Parlamentului
Protestul ciobanilor din faţa Parlamentului (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Crescătorii de animale şi agricultorii ies din nou în stradă, nemulţumiţi că nu şi-au primit subvenţiile şi că statul nu îi ajută să îşi vândă produsele, încercând, din nou, să atragă atenţia parlamentarilor asupra problemelor din domeniu. Protestul va avea loc în Parcul Izvor din Capitală începând cu ora 12.

Anterior protestului de astăzi, agricultorii au pichetat şi palatul Cotroceni, cerând implicarea şefului statului în rezolvarea problemelor de care suferă agricultura românească.

Protestatarii se plâng că taxa pe valoarea adăugată este prea mare, cee ce creşte cheltuielile la care sunt supuşi şi cer adoptarea Legii Hipermarketurilor, în absenţa căreia producătorii rămân cu marfa nevândută, căci marile magazine preferă să-şi aducă marfa din import. În prezent, nici măcar două procente din ceea ce produc fermierii români nu ajung pe rafturile marilor magazine, relatează B1 TV.

Mitingul este organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, împreună cu Federaţia ROMOVIS, Federaţia PROOVIS, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine din România, Asociaţia Crescătorilor de Bovine din Jud. Covasna, Federaţia Naţională PROAGRO, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Vaci de Carne şi Federaţia Naţională CAPRIROM.