Protest al revoluţionarilor: Ponta vrea să dilueze mişcarea revoluţionară

Revoluţionari conduşi de Dumitru Dincă, pichetând Sediul Central PSD
Revoluţionari conduşi de Dumitru Dincă, pichetând Sediul Central PSD (Epoch Times România)

Un grup de revoluţionari conduşi de Dumitru Dincă a protestat luni dimineaţa în faţa sediului PSD în care se desfăşura o şedinţă a Biroului Politic Naţional. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Ponta care vizează comasarea revoluţionarilor cu deţinuţii politici, cu veteranii de război şi cu deportaţii.

Revoluţionarii au vrut să discute cu premierul, însă acesta a refuzat şi l-a desemnat pe ministrul Apărării Mircea Duşa să poarte discuţiile.

„Noi am cerut dialog cu primul ministru dar acesta l-a delegat pe domnul Duşa ca să aibă dialog cu noi. Eu personal refuz dialogul cu Duşa pentru că nu dânsul este şeful Guvernului şi nu dânsul este răspunzător pentru ordonanţa de urgenţă care a dat-o în vederea comasării revoluţionarilor cu deţinuţii politici, cu veteranii de război şi cu deportaţii. Dl prim-ministru tre' să aibă în vedere următorul lucru – că am făcut foarte multe demersuri în vederea unui dialog în care domnia sa să spună ce ne reproşează, iar noi să îi aducem la cunoştinţă nemulţumirile noastre”, a declarat Dumitru Dincă.

Acesta a explicat că cea mai mare nemulţumire a lor este accea că în 2012 ei i-au ajutat să vină la putere USL, iar „domniile lor” au semnat atunci şi un protocol cu revoluţionarii că vor rezolva problemele Legii Recunoştinţei nr 341/2004. Revoluţionarii nu sunt de acord cu modificările făcute acestei legii.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, fapt pentru care am ieşit în stradă şi dacă nu vom obţine ca aceste revendicări pe care noi le-am cerut să fie rezolvate vom declanşa un val de manifestări, vom cataliza nu numai revoluţionari, ci şi opinia publică, societatea civilă. Dacă am accepta să fim comasaţi, atunci mişcarea revoluţionară şi în speţă revoluţionarii ar fi diluaţi într-o mişcare mult mai amplă. Idealurile Revoluţiei au fost diferite, absolut total diferite faţă de idealurile deţinuţilor politici, ale veteranilor de război, precum şi ale celor care au fost deportaţi”, a acuzat Dincă.

Revoluţionarul a explicat că nu este vorba numai de indemnizaţiile care nu le mai primesc, ci şi de respectarea legii în sine.

„Noi nu vorbim acum de bani. Vorbim că o lege care a fost adoptată de Parlamentul României nu este aplicată, în schimb există posibilităţi materiale să dăm ajutoare la turci, să dăm ajutoare la moldoveni, să trimitem ajutoare la ucraineni, şi să dăm nişte salarii colosale la ASF. De aceea noi nu vom renunţa pentru nimic în lume în primul rând la prestigiul şi la demnitatea pe care ne-o conferă titulatura de luptător cu merite deosebite în Revoluţia română”, a precizat Dincă, adăugând că revoluţia şi mişcarea revoluţionară constituie o valoare a acestui popor şi nu trebuie desfiinţată şi îngropată.

Un alt revoluţionar, Comăniţă Adrian, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de clasa politică care conduce ţara de după 89.

„Clasa politică din 89 şi până astăzi a dat dovadă a tot ce poată să facă. A desfiinţat sute de mii de locuri de muncă, a trimis în afară milioane de români. Când a scăzut vreodată populaţia României mai mult decât acum? Nici în timpul războiului. Unde sunt tinerii noştri? Unde sunt toţi cei care pot să ducă poporul ăsta în spate? Nu ieşim doar pentru atât, doar pentru o simplă lege. Ieşim pentru ca această clasă politică conducătoare din 89 şi până acum nu a respectat punctul 8 de la Timişoara. Cerem un punct nou, o clasă politică nouă, poată că ea nu va ieşi nici azi, nici mâine, nici poimâine, nu aceasta care a ieşit şi a dat dovada „capabilităţii” lor, Boc şi Ponta şi toţi cei care au fost până acum”, a subliniat revoluţionarul.

Comăniţă Adrian a explicat că, în opinia lui, Ponta a preluat de la comunişti practica de a nu dialoga, adăugând că nu mai este de mirare că cu asemenea miniştri o să ajungem să ne prăbuşim ca ţară.

„Aici nu e vorba de nerespectarea unei singure legi, este vorba despre nerespectarea unui popor întreg. Poporul acesta nu a cerut nici să-i fie înstrăinate resursele pe gratis şi date în beneficiul unei oligarhii, nu a cerut nici să fie desfiinţată industria, nu a cerut aşa ceva. Noi înşine când am ieşit în 89 am crezut că vom urma cursul unei democraţii normale, fireşti, nu a unei oligarhii de tip sud-american. Aceştia nu numai că au vândut ţara dar au vândut-o pe nimic, au vândut-o mai rău decât fanarioţii. Se pune întrebarea, sunt oameni care ţin cu ţara (cei care ne conduc)? Noi am spus-o „o duce rău poporul”, dar vocea noastră a fost mereu parată, astupată. Au folosit toate tertipurile şi mişeliile, au folosit cozi de topor din mass-media. Noi am ieşit şi am spus mereu că poporul o duce rău, o duce greu, că este înşelat, că guvernările rând pe rând îşi bat joc de el”, a declarat acesta.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe care mulţi revoluţionari îi acuză că a „furat” Revoluţia, a venit şi el la sediul partidului pentru a discuta cu premierul această problemă.

"Am discutat cu premierul. A spus că se rezolvă, conform principiilor din lege. Legea a fost întreruptă de Boc şi trebuie restabilită, dar pe baze pertinente", a declarat Iliescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne