Protest la Satu Mare. Medicii, acuzaţi de "uciderea" unui tânăr de 31 de ani

Găsit căzut la pământ, un tânăr de 31 de ani a fost dus la spital dar medicii l-au trimis acasă, constatând că e doar... băut. O zi mai târziu, când bărbatul a revenit la spital, s-a constatat că are fractură craniană. A fost însă prea târziu pentru pacient.
Bolnavi în spital
Bolnavi în spital (Epoch Times România)

Peste 200 de oameni au protestat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe din Satu Mare, acuzându-i pe medicii de la Urgenţe de moartea unui tânăr de 31 de ani, relatează gândul.info.

Adus de ambulanţă la UPU în stare de inconştienţă după ce a fost găsit căzut la pământ, într-o staţie de autobuz, tânărul a fost trimis acasă, diagnosticat cu intoxicaţie alcoolică, fără să i se efectueze o tomografie. A doua zi, când tânărul a revenit la spital - surpriză - medicii de la Terapie Intensivă au descoperit că are o fractură craniană. Potrivit digi24.ro, reprezentanţii Spitalului judeţean Satu Mare au declarat decesul tânărului încă din 25 noiembrie. Apropiaţii săi spun însă că el este în moarte cerebrală.

Revoltaţi de cele întâmplate, sătmărenii au venit la Unitatea de Primiri Urgenţe purtând măşti cu mesaje precum "UPU ucide!", sau „Alo, 112!”. Participanţii la protest au aprins câte o lumânare în memoria tânărului care, consideră ei, a fost ucis de nepăsarea medicilor.
„A fost diagnosticat cu stare de ebrietate şi lăsat acasă, iar după o zi, după 26 de ore, revine la Spitalul Judeţean şi intră în comă profundă de unde nu se mai trezeşte timp de trei zile. La a doua prezentare la serviciul de Urgenţe s-a descoperit la computerul tomograf hematoamele intercraniene şi lovitură, contuzia cerebrală”, a declarat iniţiatorul protestului, medicul Călin Culcean, potrivit digi24.ro.

Managerul Spitalului Judeţean din Satu Mare, Marcela Papici, a venit să discute cu protestatarii asigurându-i pe aceştia că cei vinovaţi vor plăti. Nu a fost însă crezută de oameni, care au acuzat-o că face doar un joc de imagine.