Protest pentru susţinerea şefei DNA spulberat de jandarmi. Un protestatar ajunge la secţie

Pichet la Ministerul Justiţiei
Pichet la Ministerul Justiţiei (Mălin Bot/Facebook)

Un grup de circa 7 protestatari din Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor stârnite de adoptarea OUG 13 - au pichetat, marţi, Ministerul Justiţiei. Protestul având drept scop susţinerea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întrerupt de jandarmi, aceştia împrăştiindu-i pe protestatari.

Unul dintre participanţii la protest, Cristian Mihai Dide, a fost dus la secţia 14 de Poliţie, unde i s-au dat două amenzi, una de 500 de lei şi una de 100 de lei, pentru participare la protest neautorizat şi respectiv pentru refuz de a se legitima.

Potrivit lui Dide, protestul a fost declanşat de anunţul lui Tudorel Toader referitor la evaluarea lui Kovesi şi Lazăr - perceput de multă lume drept un potenţial atac la adresa şefei DNA - cât şi de intenţia ministrului de a pune prag la abuzul în serviciu.

La protest, participanţii au expus afişe de susţinere a şefei DNA şi au adus cu ei deja celebrele momâi cu chipurile lui Tăriceanu şi Dragnea îmbrăcaţi în zeghe. Cum jandarmii i-au avertizat pe cetăţeni că vor fi amendaţi, evenimentul a luat sfârşit repede.