Protest spontan la spitalul din Tecuci

(photos.com)

La Spitalul Municipal din Tecuci, medicii şi asistentele au declanşat un protest spontan, disperaţi că nu şi-au mai primit salariile de două săptămâni. Peste 200 de angajaţi au oprit lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei pentru a protesta.

Conturile spitalului sunt blocate, deoarece unitatea medicală are 16 miliarde de lei vechi datorii către un laborator de analize privat. Pentru a-şi recupera banii, laboratorul de analize a dat în judecată spitalul, obţinând blocarea conturilor. În plus, spitalul trebuie să mai plătească şi penalizări de trei mii de lei, pentru fiecare zi de întârziere a plăţii.

Drept urmare, cei 385 de angajaţi ai unităţii medicale din Tecuci nu şi-au putut primi salariile pe 15 ale lunii, când ar fi trebuit.

"Nu suntem noi în măsură să plătim cu salariile noastre. De ce să fie blocate conturile de salarii? Nu e greşeala noastră!" s-au plâns plâng cadrele medicale din Tecuci, relatează n245plus.ro

Activitatea în spital este aproape paralizată de când conturile spitalului au fost blocate. Pacienţii trebuie să vină de acasă şi cu medicamente şi cu seringi. Iar cadrele medicale se plâng că nu au nimic din ceea ce le trebuie pentru a profesa:

"Trebuie să fim atenţi, să nu ne stricăm mănuşile în operaţie, că nu poţi să-i dai câte patru perechi, că s-ar putea să fie probleme de bani. N-avem nimic, de la ace care se pun, mânuşi să operăm, plus fire resorbabile, plus ce-i mai trebuie, şi aşa mai departe", mai reclamă medicii condiţiile în care sunt obligaţi să profeseze.

Conducerea spitalului şi primăria din Tecuci le-au promis angajaţilor că îşi vor primi banii la jumătatea lunii viitoare.