PSD insistă: Kovesi, chemată din nou la audieri în Parlament

La scurt timp după ce şefa DNA a refuzat ultima invitaţie a aleşilor de a participa la audieri în Parlament, preşedintele Comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009, pesedistul Mihai Fifor, a chemat-o din nou.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerilor din 2009, înfiinţată la scurt timp după ce Dan Andronic - jurnalist urmărit penal în două dosare - a lansat scenariul implicării serviciilor si agenţiei anticorupţie în prezidenţialele din anul respectiv.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009, pesedistul Mihai Fifor, care i-a şi trimis o scrisoare în acest sens şefei DNA.

"Scrisoarea a fost trimisă către doamna Laura Codruţa Kovesi, este decizia colegilor mei de comisie de a o invita din nou pentru data de 20 (iunie - n.r.), asta înseamnă marţea viitoare. Colegii jurişti din comisie au conceput această adresă invocând acolo o serie întreagă de considerente pentru care comisia consideră că dna Laura Codruţa Kovesi poate veni invitată la lucrările comisiei.

Pe de altă parte, am solicitat din nou, printr-o nouă adresă, să ne comunice dacă pe rolul Parchetului General există un dosar referitor la alegerile din 2009 şi dacă mai multe persoane pe care le-am enumerat acolo au o calitate în acest dosar. Invitaţia care a fost adresată doamnei Laura Codruţa Kovesi nu face altceva decât să reia punctul de vedere al colegilor jurişti şi să citeze din Regulament şi din hotărârea de funcţionare a acestei comisii", a declarat Mihai Fifor, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, pesedistul a anunţat că va fi invitat la comisie, pe 20 iunie, şi fostul număr 2 din SRI, generalul Florian Coldea.

Reamintim că şefa DNA a anunţat recent că nu se prezintă la comisia parlamentară de anchetă, invocând în acest sens o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii şi o decizie a Curţii Constituţionale. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne