PSD-ul ar putea avea alegeri interne în stil italian pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Victor Ponta, considerat prezidenţiabilului numărul 1 al PSD, a declarat, luni, că în situaţia în care vor exista mai mulţi social-democraţi care îşi vor depune candidatura într-o eventuală cursă internă pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia supremă în stat, atunci partidul va organiza alegeri preliminare, după modelul partidelor de centru-stânga din Italia sau Franţa.

Întrebat dacă prezidenţiabilul partidului va fi desemnat prin vot, aşa cum a promis atunci când a preluat preşedinţia PSD, premierul Ponta citat de B1 a răspuns: "Da. Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, numai aşa putem să-l desemnăm pe candidatul nostru la funcţia de preşedinte".

"Căutăm o procedură care să cuprindă - să nu fie doar un simplu Congres - să fie o procedură care să cuprindă pe cât mai mulţi dintre membri. Nu ştiu dacă vor vota 500.000 de membri, dar cât mai mulţi dintre ei", a adăugat premierul.

Procedura desemnării candidatului PSD la preşedinţia României va fi stabilită la Comitetul Executiv Naţional şi Consiliul Naţional a mai declarat Ponta care a explicat că partidul va organiza alegeri preliminare, pe modelul partidelor de centru-stânga din Italia şi Franţa, dar doar în situaţia în care vor exista mai multe candidaturi.

În ceea ce priveşte numărul de candidaturi, reamintim că Mircea Geoană, etern năzuitor la funcţia de şef de stat, a declarat că numele său este pe "lista foarte scurtă" a prezidenţiabililor PSD, ceea ce indică faptul că PSD-ul ar putea avea alegeri interne în stil... italian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne