Raed Arafat se alătură controlului de la spitalul unde „se face malpraxis cu bună ştiinţă”

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Luni, Raed Arafat se va alătura anchetei din spitalul prahovean, pentru a verifica dacă declaraţiile medicilor sunt adevărate dar şi în ce măsură sunt respectate procedurile de achiziţii din unitatea medicală. Arafat a cerut ajutorul unui manager de spital şi al preşedintelui Colegiului Medicilor din Judeţul Prahova să participe la controlul de la SPU Ploieşti.

”El va participa la elaborarea concluziilor echipei de control şi va prezenta public concluziile verificării”, a transmis Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a dispus, vineri, o anchetă la spitalul din Ploieşti unde medicul chirurg, Dan Oprea, a afirmat că practicile imorale au loc cu bună ştiinţă din cauza lipsei de bani.

Oprea a transmis că SPU Ploieşti este "umilit, abandonat de toţi", echipamentul medical lipseşte cu desăvârşire în ciuda practicilor de nivel universitar iar asta îi obligă să folosească instrumentarul de unică de folosinţă "de zeci de ori". Pacienţii spitalului au reclamat de asemenea lipsurile, majoritatea dintre ei fiind obişnuiţi să îşi aducă singuri medicamentele cât şi o parte din consumabilele necesare.

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti a ieşit în apărarea unităţii pe care o conduce şi şi-a cerut scuze public pacienţilor pentru condiţiile în care au fost trataţi.

”Oricâte se vor spune, imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti ca fiind un spital de lumea a treia este una falsă”, a precizat Adrian Strâmbeanu.

O situaţie gravă a fost sesizată joi la spitalul din Tecuci, unde medicii şi asistenţii sunt îndemnaţi să folosească seringile şi perfuzoarele, la mai mulţi pacienţi, iar din spusele cadrelor medicale, aceste practici fiind impuse prin ameninţări continue de către şeful spitalului.

Vineri, 100 de cadre medicale s-au dus la Parchetul din Tecuci pentru a depune plângere împotriva managerului care îi obligă să folosească echipamentul medical neregulamentar.