Ministrul Sănătăţii: Controale sporite la spitalul din Ploieşti după cazurile de malpraxis

Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu (Epoch Times România)

Raed Arafat va coordona echipa de investigaţie trimisă la spitalul din Ploieşti, acolo unde anchetele presei au descoperit mai multe cazuri de malpraxis, a declarat vineri ministrul Eugen Nicolăescu.

„El va participa la elaborarea concluziilor echipei de control şi va prezenta public concluziile verificării”, a adăugat ministrul.

Doi inspectori au fost trimişi la Spitalul Judeţean Prahova pentru a verifica activitatea unităţii sanitare, iar ancheta va cuprinde şi dosarele cu documentele care dovedesc legalitatea procedurilor din instituţie.

La Spitalul din Ploieşti, 23 de medici s-au alăturat chirurgului Dan Oprea care a anunţat public că statul îi condamnă la malpraxis din cauza condiţiilor precare din spitale. Pacienţii au reclamat de asemenea lipsurile din unitate, majoritatea dintre ei fiind obişnuiţi să îşi aducă singuri ce au nevoie.

Ministrul Nicolăescu a adresat o rugăminte către autorităţile locale şi preşedintele Colegiului Medicilor din Prahova pentru a sprijini realizarea controlului.

Anchetele au fost declanşate după ce vineri, un post de televiziune a transmis imagini filmate din spital care arătau o bătrână legată cu cârpe de un pat.

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti a ieşit în apărarea unităţii pe care o conduce.

”Oricâte se vor spune, imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti ca fiind un spital de lumea a treia este una falsă”, a precizat Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti

O situaţie gravă a fost sesizată joi la spitalul din Tecuci, unde medicii şi asistenţii sunt îndemnaţi să folosească seringile şi perfuzoarele, la mai mulţi pacienţi, aceste practici fiind impuse prin ameninţări de către şeful spitalului.

Vineri, 100 de cadre medicale s-au dus la Parchetul din Tecuci pentru a depune plângere împotriva managerului care îi obligă să folosească echipamentul medical neregulamentar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură