Raeţchi o face knock-out pe Firea: Rar am văzut ceva mai caraghios. E o revoluţie a trăncănelii

Primăriţa Gabriela Firea a promis foarte multe, dar nu a făcut mai nimic pentru a rezolva problema traficului infernal din Capitală, a atras atenţia liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

De la promisiuni la fapte concrete e cale lungă. Deşi a anunţat o serie de iniţiative care mai de care mai avangardiste, primăriţa Gabriela Firea nu a făcut de fapt mai nimic pentru a soluţiona problema traficului din Bucureşti, a remarcat, într-un postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Voi face o revoluţie în trafic. O să vedeţi în şase luni. Ei, na, nu poţi rezolva peste noapte ce n-au făcut alţii în 20 de ani; aveţi răbdare! Facem transport gratuit! Deci nu mai facem. Facem benzi unice în primăvară. Ba nu: în vară. Aşteptaţi! Cumpărăm 100 de autobuze noi. Ba nu: cumpărăm urgent 200 de autobuze second-hand. Pe urma luăm 300 noi. Ba nu, nu găsim second-hand, am vorbit şi eu aşa... Luăm 500 de autobuze noi şi gata.

Daaar instalăm wi-fi gratuit în RATB. Nu, nu acum. Va fi o licitaţie. Nu ştim când. Cândva. Şi facem parcări la intrarea în Bucureşti. Şi un sistem de semaforizare inteligentă. Cândva, evident. Va fi minunat. Ştiţi ce e real din toată această revoluţie a trăncănelii? Două tramvaie şi zece autobuze. Atât. Eu rar am văzut ceva mai caraghios decât bilanţul de mai jos, care pune faţă în faţa revărsarea de vorbe a administraţiei "Vom Face şi Vom Drege" şi realitatea simplă", a scris ironic Raeţchi.

În continuare, deputatul PNL a citat o serie de declaraţii făcute de primăriţa Firea pentru a-şi susţine acuzaţiile.

Realitatea

Aurelian Bădulescu (PSD): Anul acesta Primăria Generală va putea cumpăra 2 tramvaie şi 10 autobuze.

Ficţiunea

Gabriela Vrânceanu Firea:

8 iunie 2016: "Voi face revoluţie în materie de trafic în capitală. În primul rând, investiţii masive în transportul public, voi propune acordarea de urgenţă a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucureşti. Într-o jumătate de an se va circula mult mai uşor în Bucureşti. Transport public gratuit, achiziţionarea a 100 de autobuze noi".

10 iunie 2016: "Transportul va deveni gratuit după îndeplinirea unor condiţii esenţiale: bandă proprie pentru autobuzele RATB, taxi şi salvări/pompieri, completarea flotei regiei cu încă minimum 300 autobuze - cele care acum există dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei în societate comercială a municipalităţii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizării, curăţenie în autobuze, siguranţa călătorilor, aer condiţionat vara, gratuitate, pentru început, înainte şi după vârfurile orare de trafic".

30 iunie 2016: "RATB va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second hand. Anul viitor dorim să achiziţionăm minimum 300 de autobuze noi, o sută de troleibuze şi un număr substanţial de tramvaie".

26 iulie 2016: "Zilele următoare demarăm licitaţia pentru primele 300 de autobuze (n.red.-noi), apoi ne mai dorim încă 200".

19 septembrie 2016: "Am primit informaţia de la toate companiile că maşinile second-hand, în primul rând, nu există atâtea cât ne-am fi dorit noi. 200-250 de autobuze second-hand şi noi ne doream, maximum rulate, 2-3 ani. (...) S-a renunţat la această idee şi vom achiziţiona doar autobuze noi, 500 de autobuze".

6 octombrie 2016: "Suntem în pregătirea documentaţiei extrem de importante pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi. (...) 30% dintre aceste autobuze vor trebui să fie electrice".

30 ianuarie 2017: "RATB va iniţia o procedură prin care, atât în troleibuze, autobuze şi tramvaie se va instala internet wireless gratuit. Tot printr-o aplicaţie, călătorii vor putea afla care este timpul de aşteptare, precum şi informaţii despre traseul vehiculului".

8 martie 2017: "În această primăvară, vom lansa benzile unice, benzile rutiere".

20 aprilie 2017: Benzi unice pentru transportul public, inaugurate în iunie, nu aprilie. "Mai aproape de debutul proiectului benzi unice. În prima parte a lunii iunie va demara proiectul-pilot".

29 aprilie 2017: "Avem în vedere construirea de parcări la intrarea în Bucureşti, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecţiile din Capitală, aproape 500."

2 mai 2017: RATB va lansa, în perioada următoare, o licitaţie estimată la 1,34 milioane de euro, fără TVA, pentru instalarea de internet wi-fi gratuit într-un număr maxim de 1.580 de mijloace de transport în comun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne