Raeţchi: Oprea era intangibil. Farsa relevanţei lui s-a prăbuşit după o singură seară de revoltă autentică

În faţa unei singure scântei de autenticitate, de dezgust, toată butaforia de iluzii bine finanţate dispare. Iluziile o şterg cu coada între picioare în faţa lumii reale, care chiar are ceva de spus, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ana Ion
29.10.2016

alte articole

Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
29.10.2016

În urmă cu un an, generalul Gabriel Oprea era intangibil. A fost nevoie de o singură seară de revoltă autentică pentru ca toată această farsă a relevanţei fostului vicepremier să se prăbuşească, a declarat vineri, pe contul său de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

„În urmă cu un an, Gabriel Oprea era un personaj intangibil mediatic (doar Gabriela Firea azi şi Adrian Năstase în 2002 au mai fost atât de alintaţi - oamenii din presă şi publicitate înţeleg ce spun). Declaraţiile ostile la adresa lui Oprea erau nepublicabile. Dacă îl criticai în emisiunea nepotrivită, erai întrerupt cu delicateţe (da, cu delicateţe, pentru că nimeni nu-l simpatiza cu adevărat şi toată lumea era exasperată de insistenţa cu care era apărat). Se fabricau, la dimensiuni industriale, non-ştiri despre participarea lui solemnă la o sfinţire de copac”, a afirmat Raeţchi.

Liberalul susţine că toată lumea trebuie să îndure zeci de interviuri în care generalul Oprea spunea că este un om serios şi care îşi respectă cuvântul dat, „privind ferm în tavan, uşor stingherit de propria măreţie”.

„Ei bine, a fost necesară o seară, o singură seară de revoltă autentică pentru ca toată această farsă a relevanţei lui Gabriel Oprea să se prăbuşească. La fel cum a fost suficientă o singură zi de exasperare şi de mobilizare la vot, în noiembrie 2014, pentru ca tot sistemul (fabulos!) de control instituţional şi mediatic construit de Ponta să devină o ruină. În faţa unei singure scântei de autenticitate, de dezgust, toată butaforia de iluzii bine finanţate dispare”, a precizat Raeţchi.

Potrivit liberalului, mecanismul care explica zilnic că penalii nu sunt penali, că reforma e rea, că Oprea îşi ţine cuvântul, că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu luptă pentru democraţie, că primăriţa Gabriela Firea a identificat zeci de noi soluţii geniale în beneficiul bucureştenilor - toate rămân doar o amintire tristă.

„Iluziile o şterg cu coada între picioare în faţa lumii reale, care chiar are ceva de spus. Dar mai vorbim despre asta în decembrie”, a concluzionat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor