Raeţchi: Tot mai mulţi militari de carieră ies la pensie anticipat din cauza unor zvonuri

Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea trebuie să dea asigurări publice că pensiile militare nu vor scădea. În aceste zile, pierdem militari de carieră, profesionişti experimentaţi, vitali pentru Armată, a atras atenţia deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul Ovidiu Raeţchi, solicită premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că pensiile militarilor nu vor scădea, în condiţiile în care există tot mai multe zvonuri în acest sens.

"La ora actuală, tot mai mulţi militari de carieră decid să iasă la pensie anticipat din cauza unor zvonuri insistente din spaţiul public potrivit cărora există posibilitatea să primească pensii mai mici, odată cu schimbarea bazei de calcul. De aceea, solicit premierului Mihai Tudose, dar şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că militarilor nu li se vor diminua pensiile.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat că algoritmul va fi menţinut, iar pensiile nu vor scădea, dar, având în vedere baletul guvernării PSD pe tema programului de guvernare sau a introducerii de taxe şi impozite, consider că militarii au nevoie de această reasigurare, inclusiv de la nivelul premierului. Precizez că este vorba despre militari cu experienţă, în poziţii de conducere, profesionişti şi a căror contribuţie în cadrul Armatei române este deosebit de importanţă. Este vital ca aceştia să nu se simtă nedreptăţiţi, să nu aibă temerea că vor primi pensii mai mici şi să rămână în sistem", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Potrivit deputatului PNL, nu ar fi pentru prima oară când guvernarea PSD ia decizii neinspirate în acest domeniu.

"Cazul cunoscut al militarilor care şi-au luat concediu paternal, dar acum trebuie să restituie banii pentru că Ministerul Muncii consideră că aceştia nu au acest drept este aberant. Acesta este un alt semnal nefericit pe care îl dăm Armatei române, în condiţiile în care militarii, prin statutul pe care şi-l asumă, sunt supuşi de-a lungul carierei la numeroase privaţiuni şi restricţii", a punctat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne