Raluca Prună: În secunda în care va fi dezincriminat abuzul în serviciu, toate dosarele încetează

CCR urmează să se pronunţe în curând pe tema abuzului în serviciu. O serie de politicieni cu greutate - intraţi în malaxorul justiţiei - aşteaptă cu nerăbdare decizia Curţii.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dezincriminarea oricărei infracţiuni echivalează cu încetarea dosarelor care vizează infracţiunea în cauză, de aceea miza discuţiilor pe marginea abuzului în serviciu este foarte mare, a declarat luni seară, la Realitatea Tv, ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

"Miza va fi foarte mare. Dezincriminarea oricărei infracţiuni, oricare, înseamnă că în secunda aceea toate dosarele încetează", a declarat Raluca Prună, citată de Agerpres.

Potrivit ministrului Justiţiei, toate dosarele de abuz în serviciu vor fi dinamitate, indiferent dacă ulterior legiuitorul "nuanţează" sau nu adoptând o altă prevedere.

"(Toate dosarele încetează - n.r.) chiar dacă să zicem că legiuitorul ulterior va nuanţa şi va adopta o altă prevedere. În clipa în care ceva este dezincriminat, toate dosarele care au reţinut o asemenea infracţiune încetează", a explicat Raluca Prună.

Curtea Constituţională se va pronunţa pe tema abuzului în serviciu în data de 15 iunie, această chestiune necesitând o "discuţie serioasă", a anunţat recent preşedintele instituţiei, Augustin Zegrean, după o şedinţă care a durat mai bine de opt ore în care nu s-a ajuns la o decizie finală pe acest subiect.

Procurorul - şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, avertiza recent că, în cazul în care abuzul în serviciu va fi dezincriminat, vor fi închise 865 de dosare privind achiziţii publice, cu prejudicii de ordinul milioanelor de euro.

Pentru mai multe detalii despre problema abuzului în serviciu intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne