Raluca Turcan: "Noaptea ca hoţii" a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu

Trei oameni cu înclinaţii dovedite spre abuz - Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu - şi un Guvern în lesă, nu mai pot decide viitorul unei ţări. Au reuşit să distrugă imaginea României, legând-o, pentru presa din toată lumea, exclusiv de fenomenul corupţiei politice, a acuzat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Cabinetului Grindeanu este o sancţiune politică la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil în Uniunea Europeană, a declarat miercuri, în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

„Noaptea ca hoţii a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Este sloganul unei democraţii originale pe care domnii amintiţi încearcă să o instaureze în România. O democraţie reinterpretată în cheie infracţională şi care pretinde că, în baza unui vot popular, orice este permis - ordonanţe de urgenţă croite pentru protejaţii politici, distrugerea instituţiilor şi a celorlalte puteri în stat.

Domnilor Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu, odată terminată campania, aţi uitat de oameni. De cei mulţi! Aţi abandonat agenda populaţiei şi priorităţile ţării şi v-aţi închis noaptea în Palatul Victoria pentru a da legi care să vă salveze, pe dumneavoastră şi pe protejaţii dumneavoastră”, a precizat Raluca Turcan.

În opinia şefei PNL, rar s-a văzut în România un abandon mai brutal al interesului public.

„Este revoltător cum într-o noapte, trei oameni de la vârful coaliţiei guvernamentale şi complicii lor au reuşit să abată România de la parcursul său firesc, printr-o încercare de a salva protejaţii politici de acţiunea justiţiei. Partidele dumneavoastră nu au ştiut, cetăţenii nu au ştiut. Salvarea protejaţilor dumneavoastră politici nu apare nici în programul de guvernare, pe baza căruia aţi obţinut votul Parlamentului”, a afirmat Raluca Turcan.

Potrivit preşedintelui PNL, în mai puţin de două luni, Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu au reuşit să distrugă imaginea României, legând-o, pentru presa din toată lumea, exclusiv de fenomenul corupţiei politice.

„Frauda de încredere de la alegeri a devenit mai limpede ca niciodată! Trei oameni cu înclinaţii dovedite spre abuz şi un guvern în lesă nu mai pot decide viitorul unei ţări”, a subliniat Raluca Turcan.