Războiul lui Ghiţă cu ministrul Ghinea, faza pe filaj. "Dacă continuă, o să cer protecţie de la servicii"

De când l-a dat pe mâna procurorilor DNA pe Sebastian Ghiţă, ministrul Cristian Ghinea acuză că s-a trezit în mijlocul unei campanii de denigrări şi a unor încercări de intimidare. Tehnocratul nu pare însă dispus să facă niciun fel de compromis.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, nu pare deloc impresionat de încercările de intimidare la care este supus. Sebastian Ghiţă să stea liniştit că actele de la Direcţia Naţională Anticorupţie merg înainte şi probabil că mai avem material, a fost mesajul transmis de tehnocrat, într-un interviu acordat marţi Revistei 22.

"Cu d-l Ghiţă povestea e simplă. Am găsit un raport al Corpului de Control care spune că este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi şi am anunţat public chestia asta. D-l Ghiţă s-a inflamat pentru că probabil el s-a obişnuit ca oficialii români să stea în poziţie de lotus, că el este mare şef la parlament, mare bogătaş, are televiziune. Şi a început o campanie de denigrări împotriva mea.

A declarat că el nu are firme, că despre ce vorbesc eu şi atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploieşti care arată că d-l Ghiţă controlează 52 de firme prin interpuşi. Este o instituţie a statului care face această afirmaţie şi atunci am cerut Corpului de Control să scoată din arhiva electronică detalii despre aceste firme, ce contracte au avut şi am publicat acele contracte", a declarat Cristian Ghinea.

Ministrul a explicat că nu este vorba despre "o campanie" împotriva ex-pesedistului Sebastian Ghiţă, pentru că are treburi mai importante de făcut.

"De atunci însă d-l Ghiţă joacă cu ce ştie şi el. Probabil i-a mers cu guvernele de politicieni, face agitaţie la televizor, am paparazzi pe urma mea, sunt demascat că mă duc la restaurant să văd meciul în pantaloni scurţi, de parcă este ilegal sau imoral să porţi pantaloni scurţi vara. Este o încercare de intimidare care nu va funcţiona. D-l Ghiţă să stea liniştit, că actele de la DNA merg înainte şi probabil că mai avem material pentru DNA.

Poate să pună câţi paparazzi vrea pe urma mea, nu se va schimba nimic. România nu e Columbia, nu suntem o ţară unde trebuie să-mi fie frică pentru siguranţa mea şi a familiei mele. Deşi este un sentiment ciudat când vezi că ai o maşină pe urma ta care te tot pozează, ăia pot să aibă şi altceva decât aparate foto. Dacă continuă, o să cer protecţie de la serviciile statului", a mai precizat Cristian Ghinea.

Pentru a citi integral interviul acordat de ministrul Fondurilor Europene intraţi aici.