Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, ultima "victimă" a Emiliei Şercan

Jurnalista Emilia Şercan - care şi-a făcut un punct de onoare din deconspirarea marilor plagiatori ai ţării - îşi prezintă ultima "captură" - rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a plagiat în cel puţin patru articole ştiinţifice, iar un alt articol l-a publicat de două ori, dar sub titluri diferite, a atras atenţia luni, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, care a publicat o amplă investigaţie pe această temă în pressone.ro.

"Marilen Pirtea este economist, însă în 2014 apare drept coautor în trei articole ştiinţifice în chimie. CV-ul sau public indică faptul că a scris cam 9,4 articole ştiinţifice pe an şi o carte. Rectorul UVT este prototipul universitarului cu cariera umflată artificial. La 35 de ani era profesor universitar şi decan, la 39 de ani era rector, iar acum a intrat în politică şi deschide listele de candidaţi la Camera Deputaţilor din partea PNL Timiş", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, în eventualitatea unui guvern PNL, Marilen Pirtea era dat drept viitorul ministru al Educaţiei, iar el pare că s-a pregătit intens pentru aşa ceva.

"În 2012, după ce a devenit rector, pe Marilen Pirtea l-a apucat brusc dragul de şcoală. A făcut Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul Naţional de Informaţii de la ANI a SRI, Colegiul Naţional de Afaceri Interne de la Academia de Poliţie şi încă vreo trei cursuri de securitate, intelligence şi diplomaţie la Institutul Diplomatic Român", a adăugat Emilia Şercan.

Pentru a citi investigaţia jurnalistei pe această temă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne