Rusia raportează o intensificare a atacurilor cibernetice împotriva sa

Secretarul Consiliului rus de Securitate şi fost director FSB, Nikolai Patruşev, a declarat că Rusia a înregistrat o creştere a atacurilor cibernetice externe. El a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora Rusia a atacat reţele în SUA şi Europa.
(Captură Foto)

Rusia a devenit o ţintă a atacurilor cibernetice străine, a declarat duminică un oficial de rang înalt rus agenţiilor media. Secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, a făcut această afirmaţie după ce agenţiile americane de informaţii au acuzat Kremlinul că ar fi interferat cu alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2016 cu scopul de a înclina balanţa în favoarea republicanului Donald Trump.

“Recent, am înregistrat o creştere semnificativă a tentativelor puterilor externe de a provoca pagube sistemului de informaţii rusesc”, a susţinut duminică Patruşev, conform agenţiilor de presă.

“Operatorii şi furnizorii globali sunt folosiţi pe scară largă, în timp ce metodele folosite evoluează constant”, a mai precizat fostul director al serviciului secret FSB şi un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Patruşev a negat că hackerii ruşi au acţionat pentru influenţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA. În acelaşi timp, el a acuzat administraţia Obama de “ignorarea deliberată a faptelor, şi anume că principalele servere de Internet îşi au sediul pe teritoriul SUA şi sunt folosite de Washington pentru a obţine informaţii şi alte obiective în vederea păstrării dominaţiei sale globale”.

Totuşi, Patruşev a adăugat că regimul rus speră să creeze “contacte constructive” cu viitoarea administraţia Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe