Scandalul paradei de 1 Decembrie. Iohannis o acuză pe Firea că s-a comportat inelegant

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a abordat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, subiectul invitării - sau neinvitării - unor politicieni la manifestările de Ziua Naţională a României, caracterizând drept "inelegant" modul în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a interpretat invitaţia primită de ea la parada de 1 Decembrie.

"În pregătirea evenimentelor de 1 Decembrie, au apărut, cum e destul de frecvent la noi, probleme. Bunăoară, s-a pus problema încă din noiembrie unde să se ţină parada. Arcul de Triumf a fost bine împachetat de constructori, iar Piaţa Constituţiei a fost deja dată unor organizatori pentru, cred, un târg de Crăciun. Şi atunci opţiunile au devenit foarte puţine. Ministerul Apărării Naţionale a dorit să organizeze exemplar aceste manifestări şi am fost de acord ca toată lumea să se implice în rezolvarea problemei de la Arcul de Triumf, pentru a permite organizarea paradei acolo.

S-au implicat destul de mulţi, şi printre cei care s-au implicat a fost doamna Primar General, care a contribuit la deblocarea situaţiei şi la ajungerea în situaţia în care se poate face parada în zona Kiseleff – Arcul de Triumf. Ministerul Apărării a dorit, în recunoaşterea meritelor doamnei Primar General să-i facă o invitaţie specială la paradă, ceea ce s-a şi întâmplat, cu ştiinţa mea. Faptul că doamna Primar General a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant", a declarat Iohannis.

Declaraţiile preşedintelui - făcute în răspuns la o întrebare a presei - vin în contextul în care Gabriela Firea s-a plâns la televiziunii că ea nu va avea "onoarea" de a sta în tribune la paradă, deşi s-a implicat zi şi noapte pentru redeschiderea Arcului de Triumf. Motivul invocat de Firea a fost că nu a primit invitaţie de la Iohannis ci doar de la ministrul Apărării, care, a susţinut ea, a invitat-o în nume personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne