Se cere din nou capul lui Victor Ciorbea. "Este sluga lui Ponta, un duşman al Poporului"

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. (Epoch Times România)

Un alt politician îi cere capul lui Victor Ciorbea, intens contestatul Avocat al Poporului. Vicepreşedintele PNL Alin Tise a solicitat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, iniţierea demersurilor de revocare din funcţie a celui pe care îl consideră "un duşman al Poporului, o slugă a lui Ponta''.

De când s-a instalat la şefia instituţiei Avocatul Poporului cu ajutorul PSD, Victor Ciorbea a devenit singurul în măsură să sesizeze Curţii Constituţionale eventualele nereguli legate de ordonanţele de urgenţă emise pe bandă rulantă de Guvernul Ponta. Însă, Victor Ciorbea nu se bucură de o reputaţie prea bună, demisia lui fiind până acum cerută de numeroşi oameni politici şi membri ai societăţii civile.

''Avocatul de casă al PSD'', cum a fost denumit Victor Ciorbea, şi-a trecut deja pe CV refuzul de a sesiza CCR în privinţa câtorva OUG extrem de controversate - de la Legea Big Brother şi ordonanţa traseismului, până la OUG de modificare a Legii Educaţiei şi OUG privind renunţarea la doctorat. Lista este lungă.

Dator vândut la bănci, dar şi la Gigi Becali, Victor Ciorbea a avut un an greu. A trebuit să suporte presiunea politică şi socială a celor care au cerut în mod constant contestarea OUG-urilor lui Victor Ponta. A reuşit, deşi ulterior mai multe astfel de acte normative au fost declarate neconstituţionale de CCR. Însă unele dintre ele şi-au făcut deja efectele, infama ordonanţă 55 a traseismului, aducându-le nu mai puţin de 400 de primari social-democraţilor.

După ce a făcut o analiză a activităţii lui Victor Ciorbea, Alin Tise a rămas stupefiat "să constate că, în 2014, a ridicat din oficiu doar trei sesizări de neconstituţionalitate, toate pe legi, chiar şi vechi din 2008, dar niciuna pe OUG-uri, "deşi este singura autoritate din ţară care poate împiedica abuzurile Guvernului împotriva propriului popor şi mai ales poate împiedica încălcarea grosolană a Constituţiei şi a ordinii de drept."

"Avocatul Poporului a devenit instituţia duşmanului poporului, iar Ciorbea este avocatul politic al PSD şi o slugă a lui Victor Ponta. Victor Ciorbea a ales cu bună ştiinţă să ignore toate solicitările de la ONG-uri, partidele de opoziţie, cetăţeni, pentru a le proteja drepturile în raport cu Guvernul care a făcut abuzuri prin OUG", a declarat vicepreşedinte PNL, Alin Tise, citat de Mediafax.

Senatorul PNL a solicitat Birourilor Permanente începerea de urgenţă a procedurilor pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului pentru încălcarea Legii de funcţionare.

"S-a demonstrat, prin faptul că nu a atacat nicio OUG, că Avocatul Poporului nu îşi exercită atribuţiile. Această instituţie nu funcţionează, Ciorbea a fost pus pentru a apăra interesele PSD", a subliniat senatorul.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.