Şedinţă post - alegeri la PNL. Gorghiu ar putea rămâne şefa partidului - surse

Liberalii din teritoriu şi de la centru se vor reuni luni la Modrogan, susţin surse din PNL, precizând că este posibil ca Alina Gorghiu să nu îşi dea demisia aşa cum promitea înainte de alegeri că va face în cazul în care PNL nu va intra la guvernare - lucru care tocmai s-a întâmplat.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderii PNL din teritoriu şi de la nivel central se vor reuni în şedinţă la sediul PNL pentru a stabili care sunt paşii pe care partidul îi va face după alegerile ce tocmai s-au încheiat, au declarat surse liberale pentru Mediafax. Potrivit surselor citate, conducerea formaţiunii urmează să rămână în funcţie până la congres, în pofida faptului că Gorghiu promitea, înainte de alegeri, că dacă PNL nu va reuşi să formeze o majoritate care să dea premierul, ea va demisiona.

Potrivit surselor, la finele acestor alegeri, în urma cărora PSD a câştigat peste 45% din mandate şi poate da guvernul împreună cu ALDE, în interiorul PNL sunt nemulţumiri legate de primarii care nu s-au mobilizat pentru a-i susţine pe noii candidaţi, mai multe voci susţinând fie că ar trebui să aibă loc o reorganizare a partidului, fie că Alina Gorghiu ar trebui să îşi asume eşecul alegerilor parlamentare şi să demisioneze.

De asemenea, surse din aripa vechiului PNL susţin că Alina Gorghiu ar fi discutat cu mai mulţi lideri din teritoriu, iar aceştia i-ar fi spus să nu îşi dea demisia. Liderii din teritoriu ar fi respins şi demisia secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, şi le-ar fi cerut celor doi să rămână în funcţii până la congresul care va avea loc anul viitor.

Reamintim că Gorghiu a promis că în cazul în care nu se va realiza majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier - pe Dacian Cioloş - va demisiona. Pe de altă parte, Gorghiu a susţinut că dacă dezideratul de a obţine majoritatea parlamentară care să dea premier nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din Biroul Politic Naţional şi a şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat.