Şeful ANI a pus lacătul pe instituţie? Şercan: A prins numai peşti "mari" de genul şefuleţilor de la pieţe

Sub conducerea lui Bogdan Stan, Agenţia Naţională de Integritate, care ar trebui să se ocupe de investigarea averilor nejustificate, nu a mai găsit probleme la niciun baron sau politician de top. "Poate domnul Stan s-a hotărât să pună lacătul pe instituţie şi a uitat să ne zică şi nouă", a remarcat Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

De când Bogdan Stan a preluat frâiele Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţia a prins numai peşti "mari" de genul şefuleţilor de la pieţe sau de la firme de termoficaţie. "Nicio avere nejustificată a vreunui baron sau politician de top, pentru că, nu-i aşa, ei sunt cei mai corecţi", a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Pe 26 ianuarie am făcut o solicitare în baza legii privind accesul la informaţiile de interes public la Agenţia Naţională de Integritate. Am cerut să mi se spună, cu da sau nu, dacă ANI s-a sesizat în urma articolului meu publicat pe PressOne.ro, în care am dezvăluit că Gigel Paraschiv, secretar de stat din Ministerul Educaţiei, şi Ion Ciucă, director în Direcţia Învăţământ Superior din acelaşi minister, sunt în incompatibilitate şi conflict de interese pentru ca în aceeaşi perioadă cu poziţiile din minister, au fost şi membri în conducerea şcolii doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, legea 544/2001 spune că pentru presă răspunsul se comunică imediat sau în 24 de ore. Un alt termen dat de lege e de zece zile, dacă cererea e ceva mai complexă. Din 26 ianuarie şi până azi, au trecut 13 zile "în care ANI nu mi-a răspuns, repet, cu DA sau NU, la solicitare".

"Bogdan Stan, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate este absolvent al Colegiului Naţional de Informaţii al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, iar acum cred că se confruntă cu dilema vieţii lui - să se ia de cei doi care au ajuns să fie incompatibili şi în conflict de interese pentru că Academia SRI le-a cerut să facă parte din conducerea ei sau nu, iar dacă nu se ia, ce să-i zică lui Şercan în răspuns?", a adăugat jurnalista.

În acelaşi timp, Emilia Şercan a remarcat că, de când a ajuns Bogdan Stan să conducă Agenţia Naţională de Integritate, instituţia, care ar trebui să se ocupe de investigarea averilor nejustificate a "prins" numai "peşti" mari: şefuleţi de la pieţe sau de la firme de termoficaţie, care erau fie incompatibili, fie în conflict de interese.

"Nicio avere nejustificată a vreunui baron sau politician de top, pentru că, nu-i aşa, ei sunt cei mai corecţi. Poate domnul Stan s-a hotărât să pună lacătul pe instituţie şi a uitat să ne zică şi nouă", şi-a exprimat nemulţumirea jurnalista, adăugând hashtag-urile #statulcapturat şi #vavedem.