Shen Yun, "Un mare succes!", afirmă un diplomat belgian

Diplomat belgian Frank Van de Craen participă la Shen Yun Performing Arts la Teatrul Naţional din Bruxelles, în 03.04.2014.
Diplomat belgian Frank Van de Craen participă la Shen Yun Performing Arts la Teatrul Naţional din Bruxelles, în 03.04.2014. (Jianping Zhang/Epoch Times)

BRUXELLES, Belgia - Shen Yun Performing Arts a păşit triumfător pe scenă, miercuri, 2 aprilie, pentru a inaugura cele 7 spectacole din cele 6 zile, aduse pe scena Teatrului Naţional din Bruxelles în cadrul Turneului European 2014.

Frank Van de Craen, un diplomat belgian, a fost prezent joi în sala în care Shen Yun dăruia cea a doua reprezentaţie din acest an publicului belgian.

"Cred că este un mare succes!" a declarat domnul Van de Craen, director la biroul pentru America Latină şi Caraibe din cadrul Serviciului Public Federal (FPS ) pentru Afaceri Externe din Belgia, într-un interviu în limba franceză.

La fel ca mulţi alţii din Bruxelles, domnul Van de Craen auzise şi citise despre Shen Yun în relatările mass-mediei locale despre încercările regimului comunist chinez de a interfera cu evoluţia Shen Yun pe scena din Bruxelles, care au precedat debutului spectacolelor.

Cu sediul în New York, Shen Yun a fost format de un grup de artişti chinezi clasici renumiţi, dedicaţi reînvierii culturii de inspiraţie divină a Chinei, care a fost aproape distrusă după zeci de ani de guvernare comunistă în China, potrivit site-ului Shen Yun.

Regimul chinez a fost deosebit de sensibil în privinţa spectacolelor de la Bruxelles întrucât acestea au avut loc în perioada în care şeful regimului, Xi Jinping, era în vizită la Bruxelles.

Organizatorii locali ai spectacolului au declarat că regimul chinez a pus presiune asupra teatrului pentru a anula spectacolul, şi, de asemenea, a încercat să înlăture afişele publicitare ale spectacolului care erau situate în apropierea hotelul lui Xi.

Cu toate acestea, beneficiind de sprijinul primarului din Bruxelles, posterele au fost păstrate şi Shen Yun şi-a ocupat locul pe scenă, spre încântarea spectatorilor din Bruxelles.

Domnul Van de Craen a spus că spectacolul prezintă cultura tradiţională chineză şi tradiţiile foarte bine.

"Prin limbajul universal al muzicii şi dansului, Shen Yun ţese o tapiserie minunată de tărâmuri cereşti, legende antice, şi poveşti moderne eroice, purtându-vă într-o călătorie prin 5000 de ani de cultură chineză. Frumuseţea uimitoare şi energia extraordinară înalţă şi inspiră publicul", se notează pe site-ul Shen Yun.

Printre alte însuşiri unice, spectacolele Shen Yun prezintă dansul clasic chinez, dansuri populare din China, o orchestră unică realizată prin reunirea instrumentelor Estului şi Vestului, şi fundaluri animate care îţi taie respiraţia.

"Simt că este foarte bun, foarte divers", spune domnul Van de Craen despre Shen Yun.

Raportat de Jianping Zhang

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are patru companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi (http://www.shenyunperformingarts.org/).

The Epoch Times consideră Shen Yun Performing Arts evenimentul cultural semnificativ al vremurilor noastre.

The Epoch Times a prezentat reacţiile publicului spectacolelor Shen Yun Performing Arts, de la debutul lor în 2006.