Sindicat al poliţiştilor cere anchete la MAI şi Poliţia Română pentru fraudarea drepturilor salariale ale agenţilor

Sindicaliştii de la ''Diamantul'' cer sancţionarea disciplinară şi contravenţională a celor care se fac vinovaţi de discriminarea salarială a tinerilor poliţişti, şi demiterea ministrului Muncii, după ce acesta a refuzat să investigheze posibilele încălcări ale legii în materie de salarizare la MAI.
Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul
Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul (Epoch Times)

Liderii Sindicatului Poliţiştilor din România ''Diamantul'' cer trimiterea urgentă a Corpului de Control al Guvernului şi a unei echipe de auditori ai Curţii de Conturi la Ministerul Afacerilor Interne şi la Poliţia Română, pentru a verifica fraudarea drepturilor salariale ale poliţiştilor.

Concret, "Diamantul" acuză că 7000 de agenţi de poliţie au salariile de funcţie sub minimum prevăzut de lege. Mai mult, "agenţii de poliţie sunt fraudaţi în drepturile lor salariale şi, în acelaşi timp, trataţi discriminatoriu, pentru că în prezent, în unele unităţi mari de poliţie, sporul pentru muncă de noapte este introdus ilegal în salariul de funcţie pentru a servi la mărirea artificială a salariului de funcţie, în scopul de a se apropia acesta de valoarea de 1250 lei stabilită prin HG 1017 din 2015", susţin sindicaliştii.

De asemenea, conducerea sindicatului cere demiterea ministrului Muncii, pentru refuzul de a investiga reclamaţia Sindicatului "Diamantul" legată de modul în care MAI nu respectă HG 1017/2015 vizând stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Nu în ultimul rând, liderii SPR "Diamantul" mai solicită cercetarea şi destituirea disciplinară din funcţiile de conducere pe care le ocupă a responsabililor din MAI care i-au "fraudat" pe agenţii de poliţie în drepturile lor salariale.

Sindicaliştii mai anunţă că, în cazul în care instituţiile statului nu vor lua măsuri urgente pentru repararea problemelor salariale legate de neactualizarea salariului de funcţie în raport de HG 1017 din 2015, OUG 20/2016, pentru plata reală a sporului de noapte şi, nu în ultimul rând, pentru sancţionarea disciplinară şi contravenţională a vinovaţilor, vor studia oportunitatea de a solicita tuturor sindicatelor şi tuturor poliţiştilor să declanşeze mitinguri de protest în toate unităţile de poliţie din ţară.

Redăm scrisoarea trimisă de liderul "Diamantul" preşedintelui Iohannis, premierului Cioloş, Guvernului României, CSAT, Avocatului Poporului, ministrului de Interne şi Curţii de Conturi, conform comunicatului de presă remis Epoch Times.

"Având în vedere că Ministrul Afacerilor Interne, dl Ioan Dragoş Tudorache este un demnitar capturat de către funcţionarii înalţi de conducere din Aparatul Central al MAI, neavând acesta nici o şansă reală să afle problemele uriaşe care afectează din luna mai 2016, salarizarea poliţiştilor români, în special a poliţiştilor tineri, vă rugăm să luaţi măsuri urgente pentru:

Trimiterea urgentă a Corpului de Control al Guvernului şi a unei echipe de auditori ai Curţii de Conturi, pentru investigarea obiectivă a modului defectuos în care s-au pus în aplicare, la nivelului Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române, prevederile HG 1017 din 2015 (Hotărârea Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată n.r.) şi ale art. 3 ind. 1 alin 5 din OUG 20/2016 (ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 n.r.).

II) Destituirea din funcţie a ministrului Muncii, pentru refuzul nejustificat de a investiga reclamaţia subscrisei sindicat (nr.nostru 1513 din 01 septembrie 2016, trimisă la 01.09.2016, prin poşta electronică, la sgg@gov.ro MAI Contact SECRETARIATUL GENERAL AL M.A.I. IGPR Contact Secretariat dialogsocial@mmuncii.ro csat@presidency.ro) privind încălcarea prevederilor HG 1017/2015 de către directorul general al Direcţiei Generale Financiare din MAI, dl Stelică Drăgulin, şi pentru refuzul nejustificat de a-i aplica acestuia sancţiunile contravenţionale prevăzute de HG 1017 din 2015 pentru fiecare caz depistat din MAI de încălcarea a HG 1017/2017.

După estimările noastre sunt cca 7000 de agenţi ce s-au aflat în această situaţie, în perioada mai-prezent. MAI şi IGPR au liste în format excel, trimise de către unităţile de poliţie teritoriale, cu toţi agenţii de poliţie cu salarii de funcţie sub minimul prevăzut de HG 1017 din 2015.

III) Cercetarea şi destituirea disciplinară din funcţiile de conducere pe care le ocupă:
a domnului Stelică Drăgulin, directorul general al Direcţiei Generale Financiare; a domnului Marin Lucian, director general al Direcţiei Generale Juridice din MAI; a domnului Laurenţiu-Cristian BĂLTEANU, director general al Direcţiei Generale Resurse Umane din MAI; a şefilor structurilor resurse umane, financiar şi juridic din unităţile teritoriale ale poliţiei române; a şefului IGPR şi a tuturor altor ordonatori secundaţi şi terţiari din unităţile de poliţie teritoriale.

Pentru executarea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu constând în omisiunea de punere în executare sau punerea defectuoasă în executare a prevederilor HG 1017 din 2015 ( publicată la 31.12.2015) pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată cât şi a prevederilor art.3 indice 1 alin 5 din OUG 20/2016.

Concret, nici până în prezent salariile brute de funcţie ale agenţilor de poliţie care, anterior lunii mai 2016, se aflau sub minimul de 1250 lei, nu au fost aduse la valoarea de 1250 lei. Nici până în prezent funcţionarilor în cauză nu li s-au comunicat acte administrative modificatoare ale drepturilor salariale, pentru punerea în executare a HG 1017/2015 şi OUG 20/2016.

Mai mult, agenţii de poliţie sunt fraudaţi în drepturile lor salariale şi în acelaşi timp trataţi discriminatoriu, pentru că în prezent, în unele unităţi mari de poliţie, sporul pentru munca de noapte este introdus ilegal în salariul de funcţie pentru a servi la mărirea artificială a salariului de funcţie, în scopul de a se apropia acesta de valoarea de 1250 lei stabilită prin HG 1017 din 2015.
Astfel, dacă la DGPMB ( sporul pentru muncă de noapte nu intră în alcătuirea salariului de funcţie, la alte unităţi de poliţie (cum sunt IPJ Telorman, IPJ Ilfov, IPJ Constanţa, IPJ Covasna, IPJ Cluj, IPJ Doj, IPJ Gorj) sporul de noapte intră în salariul de funcţie.

Concluzia este că în aceste unităţi care au introdus sporul de noapte în salariul de funcţie, acest spor nu este în realitate, plătit, personalului care prestează muncă de noapte, fiind sporul respectiv menţionat doar fictiv pe fluturaşele de salarii.

În ceea ce priveşte sporul de 50% din salariul de merit pe anul 2009 (acordat prin OUG 20/2016) nici acesta nu a fost acordat până în prezent, nefiind nici o dovadă în acest sens, în menţiunile care se găsesc pe fluturaşele de salarii.

În încheiere, ne exprimăm opinia că ministrul Afacerilor Interne, chiar şi învestit fiind pentru o perioadă scurtă, nu are posibilitatea de a-şi selecta însărcinările/proiectele pe care urmează să le execute în timpul mandatului său, şi însărcinările pe care nu doreşte să le execute.

În calitate de organ conducător al MAI şi ordonator principal de credite, ministrul are obligaţia să se asigure că personalul MAI îşi primeşte conform şi la timp drepturile salariale şi obligaţia de a trage la răspundere disciplinară pe inferiorii săi, aflaţi în funcţii importante de conducere, care fraudează normele de salarizare.

În cazul în care nu se iau măsuri urgente pentru pentru repararea problemelor salariale legate de neactualizarea salariului de funcţie în raport de HG 1017 din 2015, OUG 20/2016, pentru plata reală a sporului de noapte şi nu în ultimul rând, pentru sancţionarea disciplinară şi contravenţională a vinovaţilor, vom studia oportunitatea de a solicita tuturor sindicatelor şi tuturor poliţiştilor să declanşeze mitinguri de protest în toate unităţile de poliţie din ţară.

Vă ataşăm alăturat, în dovedire, doi fluturaşi de salariu primiţi pentru luna august respectiv septembrie 2016, de către un poliţist din cadrul IPJ Covasna, membru al sindicatului, în care se vede cu claritate atât frauda drepturilor salariale cât şi intenţia de a frauda.

Astfel, în luna august salariul de funcţie brut este menţionat 995 lei iar sporul pentru munca de noapte ( 62 lei) este menţionat separat, la rubrica sporuri şi indemnizaţii.

În luna septembrie, vădit în scop de fraudă, sporul de noapte (68 lei) este mutat în salariul brut de funcţie dar nici măcar cu acest artificiu, salariul brut de funcţie nu a urcat la minimul de 1250 lei, fiind 1061 lei.

Această situaţie nu este doar la nivelul IPJ Covasna, ci şi în alte inspectorate. Am ales cazul IPJ Covasna doar pentru exemplificare."
Fluturaş de salariu pe luna august, Covasna
Fluturaş de salariu pe luna august, Covasna
Fluturaş de salariu pe luna septembrie, Covasna
Fluturaş de salariu pe luna septembrie, Covasna (Diamantul)