SRI spune că a furnizat încă din 2008 informaţii despre Boldea, la cererea procurorilor

Epoch Times România
22.03.2012

Serviciul Român de Informaţii a oferit încă din anul 2008 organelor de aplicare a legii date despre deputatul Mihail Boldea, cercetat penal într-un caz de înşelăciune, a declarat joi, purtătorul de cuvânt a SRI, Marius Bercaru.

El a precizat însă că ulterior SRI a oferit informaţii despre Boldea exclusiv în urma dispoziţiilor procurorilor.

"SRI a realizat sesizarea iniţială, încă din anul 2008, ulterior, în baza legii şi a protocoalelor existente, am furnizat în mod instituţional diverse date către organe de aplicare a legii. În astfel de situaţii, în care nu vorbim cu necesitate despre aspecte legate de securitatea naţională, datele oferite de SRI sunt exclusiv cele dispuse de procurori, numai acele măsuri dispuse de procurori", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru.

Deputatul Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară din cauza vidului legislativ, a declarat joi şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Totodată, şeful DIICOT a spus că au fost luate măsuri asiguratorii în ceea ce priveşte bunurile lui Boldea.

"Am solicitat arestarea lui. (...) Comasarea dosarelor a cerut timp. (...) DIICOT a creat acest dosar. Este un dosar de criminalitate organizată. A fost pus sechestru pe imobile, bunuri, conturi bancare. S-au luat foarte multe măsuri asiguratorii în favoarea statului", a afirmat şeful DIICOT.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă joi cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat miercuri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor