Stolojan: Trebuie schimbat fundamentul pe care se face guvernarea politică - clientelismul politic

Theodor Stolojan
Theodor Stolojan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, duminică seara, că avertismentul dat de români prin votul din 16 noiembrie este de curăţire, nu numai a PSD, ci a tuturor partidelor, relatează B1.

"Semnalul dat de români pe 16 noiembrie e de curăţire nu numai a PSD, ci şi a celorlalte partide. Sociologii au spus-o, a spus-o şi preşedintele României, cine nu va înţelege acest mesaj va fi spulberat, aşa cum s-a întâmplat cu Ponta în 16 noiembrie", a afirmat Theodor Stolojan.

Fostul prim-ministru consideră că, având în vedere "seismul" de la alegerile prezidenţiale, se impune o schimbare a fundamentului pe care se face guvernarea politică în ţara noastră.

"Schimbarea pe care o aştept eu, şi poate nu numai eu, vizavi de ce s-a întâmplat în 16 noiembrie, este schimbarea fundamentului pe care se face guvernarea politică în România, şi anume clientelismul politic. (...) Ceea ce aţi văzut cu aceste supraevaluări la despăgubiri, este numai vârful icebergului. Este un dezastru pentru România ce s-a întâmplat în acest proces de despăgubiri", a precizat Stolojan.